Verstappen vs. Ocon

Jöhet az 5 másodperces időbüntetés

A Forma-1 csapatai nemrégiben megállapodtak abban, hogy a következő idénytől kezdődően enyhébb büntetések lépnek majd életbe a száguldó cirkuszban.


A Forma-1 csapatai nemrégiben megállapodtak abban, hogy a következő idénytől kezdődően enyhébb büntetések lépnek majd életbe a száguldó cirkuszban.

A 2014-es esztendőtől kezdődően például a versenybírók öt, illetve tíz másodperces büntetést is kiszabhatnak, melyeket az adott versenyző következő bokszkiállásához adnak majd hozzá.

Ha egy versenyző a szóban forgó futamon már nem tervez újabb bokszkiállást, a büntetést versenyidejéhez adják majd hozzá.

Az új rendszert azért vezetik be a jövőben, hogy a kisebb kihágásokért a versenyzőket ne kelljen bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtani.

A jövőre bevezetendő büntetési szisztémáról a Szingapúri Nagydíj helyszínén állapodtak meg a csapatok, véglegesen pedig a Motorsport Világtanács (WMSC) fogadhatja majd a jövő héten.

A királykategória alakulatai egyetértettek abban is, hogy jövőre a Pirelli más-más gumikeverékeket alkalmazhat az első, illetve hátsó kerekek esetében.

Továbbra is négy keverék lesz használatban – szuperlágy, lágy, közepes és kemény –, de az első és hátsó abroncsoknak nem feltétlenül kell azonosnak lenniük. Az új szabályra a turbómotorok bevezetése miatt van szükség, a nagyobb nyomatékkal bíró aggregátok ugyanis jobban megterhelik majd a hátsó gumikat.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelt is sokkolta Whiting halála

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is sokkolta Charlie Whiting Forma-1-es versenyigazgató halálhíre – a német tegnap még együtt járta be a melbourne-i pályát a szakemberrel.

Ezt tudtad? Így zajlik a mentés az F1-ben!

Ahogy a versenyzés és az autók fejlődtek, úgy növekedett a pilóta körüli védelem – a biztonság, illetve a mentés komplexitása egyaránt, így az F1-es pályákon dolgozó kimentő csapatokon is folyamatosan nő a nyomás. 

Friss hírek