Jöhetnek a szombati sprintversenyek a Forma-1-ben! - F1VILÁG.HU

Jöhetnek a szombati sprintversenyek a Forma-1-ben!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Német sajtóértesülések szerint jelentősen át kívánja alakítani a Forma-1-es versenyhétvégéket a száguldó cirkusz tulajdonosa, a Liberty Media – végleges döntés viszont még nem született.

Az Auto Motor und Sport című szaklap jelentése szerint a királykategória tulajdonosai mindent megtesznek azért, hogy a rajongók számára még vonzóbbá váljon az F1, ennek érdekében pedig a teljes programot képesek lennének felforgatni.

Ezekről a tervekről már korábban hallani lehetett, az AMuS azonban most egészen konkrét változtatásokat ismertetett, melyekkel a fiatalabb generációt célozza meg a sport.

Úgy tudni, a Liberty terve az, hogy a rajongókat közelebb vigye a Forma-1-hez, méghozzá a szó legszorosabb értelmében! A pályára kilátogatók egy nyilvános technikai gépátvételen vehetnék szemügyre a versenyautókat pénteken, a program pedig délután két, egyenként egyórás szabadedzéssel kezdődne.

Az időmérő edzést szombat délelőtt tartanák, a végeredmény pedig meghatározná a szombat délutáni, valamivel több mint 100 km-es sprintfutam rajtsorrendjét! A szombati verseny döntene a vasárnapi főfutam rajtrácsáról.

Az eredeti tervek arról szóltak, hogy a szombati, rövidebb versenyt a versenyzői tabella fordított sorrendjében kezdené meg a mezőny, ezt azonban végül elvetették.

A Liberty Media számára egyébként nagyon fontos lenne, hogy a szombati versenyeket jó időben, az európai futballmeccsek előtt tartsák. A 100 km-es sprintversenyeken nem lenne üzemanyaglimit sem, így a versenyzők az elsőtől az utolsó körig padlóig nyomhatnák a gázt.

Úgy tudni, a Liberty Media a csapatok véleményét is kikérte a tervezett változtatásokról az Ausztrál Nagydíj helyszínén, Melbourne-ben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!