Jól halad a 2019-es autó fejlesztésével a Renault - F1VILÁG.HU

Jól halad a 2019-es autó fejlesztésével a Renault

HIRDETÉS
Komoly előrelépéseket tesz 2019-es Forma-1-es versenyautójával a Renault – ezt az istálló technikai igazgatója, Nick Chester állítja.
Fotó: Renault

Komoly előrelépéseket tesz 2019-es Forma-1-es versenyautójával a Renault – ezt az istálló technikai igazgatója, Nick Chester állítja.

A következő idény lesz a negyedik szezonja a Renault-nak azóta, hogy a francia gyártó újra gyári csapatként szerepel a királykategóriában.

Az istálló célja, hogy a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon megszerezze a konstruktőri 4. helyet, korábban azonban kifejtették, „nevetséges” azt feltételezni, hogy a következő évben le tudják dolgozni hátrányukat a Mercedesszel, a Ferrarival és a Red Bull-lal szemben.

A csapatnál ennek ellenére azt mondják, kiválóan haladnak a következő évi autó fejlesztései.

„Rengeteg minden történik a 2019-es autónkkal, és nagyon előrehaladott állapotban vagyunk az első kasztni elkészítését tekintve” – mondta Nick Chester technikai igazgató.

„Megvan a váltó is, amit hamarosan tesztelünk. Lassan befejezzük a tervezési munkáit az olyan elemeknek, mint például a hűtés, a felfüggesztés és az oldalszekrény. Gőzerővel folyik a munka az év ezen szakaszában, hiszen rengeteg rajzon kell átjutnunk ahhoz, hogy elkészüljön az autó. Dolgos időszak ez, és komoly előrelépéseket teszünk.”

A Renault előnye jelenleg 24 pont a tabellán a Haas csapatával szemben, Chester pedig bízik abban, sikerül jó formában zárniuk az évet Abu Dhabiban.

„Szeretnénk egy jó utolsó versenyt, növelni akarjuk az előnyünket a 4. helyen. Remek eredményeket értünk el idén, kasztniprobléma miatt egyszer sem állt le az autónk az év során. Mi lehetünk az egyetlen csapat, mely képes volt erre, szóval, ha mindkét autónkkal célba tudnánk érni Abu Dhabiban, az az idény megkoronázása lenne.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!