Jól halad a zandvoorti pálya felújítása - F1VILÁG.HU

Jól halad a zandvoorti pálya felújítása

HIRDETÉS
Gőzerővel dolgoznak a zandvoorti pálya felújításán az illetékesek – a Holland Nagydíjat 2020 május 1-3. között rendezik majd meg, februárra pedig várhatóan végeznek a pálya átalakításával.
Zandvoort track construction

Zandvoort utoljára 1985-ben látta vendégül a Forma-1 mezőnyét, jövőre tehát 35 év után tér vissza a száguldó cirkusz a holland versenypályára.

A létesítményen természetesen komoly felújítási munkálatokat végeznek a verseny előtt, ezek pedig már gőzerővel folynak.

A pálya alatt közlekedőalagutakat alakítanak ki, kibővítik a paddockot, bizonyos helyeken módosítanak az aszfaltcsíkon is, és persze kicserélik a sóderágyakat. Emellett pedig két kanyarban módosítanak a dőlésszögön is.

„Ezekkel a változtatásokkal a zandvoorti pálya a legnagyobb kihívást jelentő, és leggyönyörűbb versenyhelyszín lesz Európában – talán az egész világon!” – mondta magabiztosan Jan Lammers, a Holland Nagydíj sportigazgatója.

Erik Weijers, a pálya ügyvezetője hozzátette: „2017 januárjában a Formula One Management először látogatott Zandvoortba. 2018 szeptemberében Charlie Whiting – aki azóta sajnos távozott közülünk – az FIA képviselőjeként először járt itt. Rengeteg munkát fektettünk abba, hogy ez megvalósuljon, a fejlődés pedig minden nap látszik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!