Jól megszívatta Vetteléket a Mercedes a bakui időmérőn - F1VILÁG.HU

Jól megszívatta Vetteléket a Mercedes a bakui időmérőn

HIRDETÉS
Rendesen kiszúrt Sebastian Vettellel és a Ferrarival a Mercedes csapata az Azeri Nagydíj időmérő edzésének utolsó szakaszában. A német istálló ügyes trükkel húzta csőbe riválisát.
Fotó: Scuderia Ferrari

A Mercedes Valtteri Bottas vezetésével kibérelte az első rajtsort Bakuban, Sebastian Vettel pedig csak a 3. helyről kezdheti meg a szezon negyedik versenyét.

A német versenyző a szombati kvalifikációt követően arra panaszkodott, hiányzott neki a szélárnyék utolsó mért körében – ha ugyanis egy másik autó mögött tud autózni a pálya hosszú egyenesében, több tizedmásodpercet is nyert volna.

„Jó köröm volt, de nem volt szélárnyékom a kör vége felé, ez pedig némi időbe került” – mondta Vettel, majd arra a kérdésre, hogy nagyjából mennyit jelentett volna egy szélárnyék, így felelt: „Attól függ – akár fél másodpercet is. De ilyenkor mindig kompromisszumos a dolog, mert ha túl közel kerül az ember, akkor a középső szektorban veszít.”

„De azt mondanám, hogy olyan 3 tizedet. Egy kicsit közelebb kerülhettem volna az elsőséghez.”

Vettel és a Ferrari egyébként játszott is a szélárnyékra: még mielőtt a német versenyző kihajtott volna utolsó gyorskörére, megkérdezte őt a mérnöke arról, hogy várna-e addig, amíg kihajt valaki a pályára.

[su_note note_color=”#ececec”]Mérnök: Szeretnél most kimenni egyedül, vagy inkább várnál?
Vettel: Nem.
Mérnök: Oké.
Vettel: Inkább várok. Kell a szélárnyék.
[/su_note]

Vettel és a Ferrari így türelmesen várt a garázsban – egészen addig, amíg a Mercedes ki nem küldte pilótáit, Valtteri Bottast és Lewis Hamiltont.

Igen ám, csakhogy az Ezüstnyilak a bokszutca végén nemes egyszerűséggel félrehúzódtak Vettel elől, aki előtt így csak néhány lassabb autó maradt.

A négyszeres világbajnok így kvázi egyedül maradt, miközben a Mercedesek élvezhették a szélárnyékot.

Hirdetés

Vettel az időmérő utáni sajtótájékoztatón rá is kérdezett Hamiltonéknál arra, miért húzódtak le a bokszutca végén, a Mercedes-pilóták azonban úgy tettek, mint akik nem értik, miről is van szó. Végül Bottas zárta le a beszélgetést azzal, hogy autókalibrálást végeztek…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!