Jól tette a McLaren, hogy bevállalta a korábbi büntetéseket

Fotó: McLaren
Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico City, Mexico. Friday 27 October 2017. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _O3I6490 Mexican GP 2017

Jól taktikázott a motorcserék miatti büntetésekkel a McLaren Forma-1-es csapata, hiszen így teljes erőbedobással versenyezhettek a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon, és erősek lehetnek a szezonzáró, abu dhabi versenyen is.

A patinás brit istálló számos büntetést bevállalt a korábbi versenyeken annak érdekében, hogy friss motorkomponenseket használhasson a 2017-es szezon utolsó futamain.

A múlt hétvégi Brazil Nagydíjon például Fernando Alonso pénteken és szombaton is más erőforrást használt, ám mivel ezeket már korábban bevetették, nem kapott büntetést a spanyol, és a versenyen a 6. helyről rajtolhatott, és végül a 7. pozícióban ért célba.

„Sok büntetést bevállaltunk, hogy bevédjük magunkat Brazíliára és Abu Dhabira” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója a Motorsport.com kérdésére.

„Sok motort felhasználtunk, csak azért, hogy megbizonyosodjunk arról, friss alkatrészeink lesznek itt. Meg kellett próbálnunk valamit, és úgy döntöttünk, hogy megspórolunk néhány kilométert.”

„Mexikóban sokkal versenyképesebbek voltunk, mint vártuk, és itt is jó versenyünk volt. Szóval jó, hogy problémamentes hétvégét teljesítettünk.”

A McLarennél azt remélik, az évadzáró futamnak otthont adó abu dhabi versenypálya is fekszik az MCL32-es versenygépeknek.

„Az első és a harmadik szektor jó lehet, a pálya középső része viszont nyilván nehezebb lesz – de majd meglátjuk” – mondta Boullier, majd dicsérte a kétszeres világbajnok Alonso interlagosi teljesítményét.

„Nagyon jól kezelte az autó energiáit – a pálya szükségtelen részein spórolt, az egyenesekben pedig többet használt. Próbálta menedzselni magát, és remek munkát végzett. A terv az volt, hogy [Felipe] Massához képest DRS-távolságon belül maradjon, hogy bevédhessük magunkat – ez volt az egyetlen mód.”

A szakember hozzátette, örömteli volt látni, ahogy Alonso harcolt: „Egy kicsit lehetőséget volt most erre, és remélhetőleg jövőre minden versenyen meg tudja majd tenni.”

A McLaren 2018-ban már nem a Honda, hanem a Renault V6-os erőforrásait használja a Forma-1-ben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!