Verstappen vs. Ocon

Jönnek a szárnylámpák a Forma-1-be

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

2019-ben érkeznek a Forma-1-be a hátsó szárnyakra szerelt esőlámpák – megoldást tavasszal már eredményesen tesztelték, a csapatok pedig elfogadták a bevezetésére irányuló javaslatot.

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton volt az, aki a Spanyol Nagydíjat követő teszten kipróbálhatta a versenyautójának hátsó szárnyára szerelt LED-eket. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azt szerette volna megvizsgálni, rossz látási viszonyok között mennyire hasznos egy ilyen megoldás.

Mivel a teszt eredményesnek bizonyult, javaslatot tettek a szárnylámpák kötelező használatára 2019-től, a Forma-1 csapatai pedig egyhangúlag támogatták annak bevezetését.

A hátsó szárnyakra szerelt lámpák egyébként nem jelentenek újdonságot az autósportban – néhány alkalommal pár láthattunk ilyen megoldást az Endurance-világbajnokságon (WEC) is.

 

Kapcsolódó cikkek

Az év első F1-es csoportképe

Hamarosan megkezdődik a 2019-es Forma-1-es szezon első versenye, a pilóták pedig az ilyenkor szokásos módon összeálltak egy közös csoportképre.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Ekkor lesz az F1-es időmérő Melbourne-ben

Lewis Hamilton és a Mercedes elsőségével vette kezdetét a 2019-es Forma-1-es idény pénteken, Melbourne-ben. A versenyhétvége szombaton a harmadik szabadedzéssel, majd az időmérővel folytatódik.

Friss hírek