Verstappen vs. Ocon

Jos Verstappen: A fiam elég profi ahhoz, hogy senkit ne üssön meg

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Jos Verstappen, a Red Bull tehetségének édesapja is elmondta véleményét a hétvégi F1-es Brazil Nagydíjon történtekről.

Verstappen és Esteban Ocon a Brazil Nagydíj 43. körében ütköztek, majd a holland pilóta a futam után lökdösni kezdte a francia versenytársát.

A Red Bull versenyzője később úgy nyilatkozott, Ocon reakciója miatt kezdte őt lökdösni, amikor a Force India versenyzőjét számon kérte, hogy miért kellett nekiütközni.

Jos Verstappennel egyébként éppen a Brazil Nagydíjon történt hasonló eset még 2001-ben, amikor az élen álló Juan Pablo Montoyát ütötte ki lekörözöttként.

„Talán nem jó dolog, amit Max tett, de teljes mértékben megértem” – mondta az édesapa a Telegraf című lapnak. „Ellopták a győzelmét, és aztán Ocon bután vigyorgott rá.”

„Nem szabad jobban felnagyítanunk ezt a dolgot, mint amekkora. Látom, hogy a focisták minden hétvégén ilyeneket csinálnak. Max elég professzionális ahhoz, hogy senkit ne üssön meg. Úgy gondolom, eléggé visszafogta magát. Jó volt, hogy álltak körülötte emberek…”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek