Jövőre 18 tesztnapot akar a Pirelli - F1VILÁG.HU

Jövőre 18 tesztnapot akar a Pirelli

HIRDETÉS

18 napra lesz szüksége a Forma-1 kizárólagos gumiszállítójának, a Pirellinek, hogy felkészüljön a 2017-re tervezett drasztikus változtatásokra – mondta Paul Hembery.


18 napra lesz szüksége a Forma-1 kizárólagos gumiszállítójának, a Pirellinek, hogy felkészüljön a 2017-re tervezett drasztikus változtatásokra – mondta Paul Hembery.

A gumigyártó motorsport-igazgatója egyelőre még nem lehet biztos a dolgában, már ami a Pirelli F1-es jövőjét illeti, egyelőre ugyanis nem született döntés arra vonatkozóan, hogy 2017 és 2019 között mely vállalat lesz a száguldó cirkusz hivatalos gumiszállítója.

A Pirelli mellett a Michelin is benyújtotta pályázatát, döntés pedig heteken belül várható.

Amennyiben a Pirelli a következő évad után is maradhat az F1-ben, úgy Paul Hembery szerint elengedhetetlen, hogy 2016-ban több tesztlehetőséget kapjanak.

„Egy megfelelő tesztprogramra lesz szükség, és a legjobb versenyzőket is be kell vonni azon termékek meghatározásakor, melyeket bevetünk végül élesben” – mondta a Pirelli motorsport-főnöke.

„Szükségünk van a visszajelzésükre, hiszen ők feszegetik a határokat, ők rendelkeznek azzal a kis extrával, amivel a többi versenyző nem.”

„Jelenleg viszont nincsenek tesztek, őket sem vonjuk be, szóval van némi ellentmondás, ez pedig véleményem szerint nem normális dolog.”

„Jelenleg viszont még messze vagyunk a döntéstől. Meg kell határoznunk, mire van szükségünk, és aztán elő kell terjesztenünk néhány javaslatot. Ha ez megvan, el kell dönteni, hogyan alkalmazkodunk a versenynaptárhoz jövőre egy olyan autóval, melynek másmilyennek kell lennie a jelenlegieknél, hiszen szélesebbek lesznek a gumik, több lesz a leszorítóerő.”

„Jövőre hat, egyenként háromnapos tesztre lenne szükségünk, és aztán 2017-ben még ott lesz az előszezon.”

Hirdetés

Hembery figyelmeztet, ha nem növelik a tesztlehetőségek számát, inkább otthagyják az F1-et.

„Számunkra a tesztelés egy feltétel. Egy normális tesztprogram nélkül nem tudunk a sportban maradni 2017-re.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!