Verstappen vs. Ocon

Jövőre decemberben is lesz Forma-1-es verseny

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

A legfrissebb hírek szerint decemberig tart majd a 2019-es Forma-1-es világbajnoki sorozat, a versenynaptárba pedig jó eséllyel bekerül majd Miami is.

A tervek szerint az évadnyitó Ausztrál Nagydíj március 17-én lesz majd, a Forma-1-es világbajnokság 1000. versenyét pedig Kínában tartják.

Az évad első fele nagyjából úgy alakul majd, mint az idei, habár a Német Nagydíj jövője továbbra is meglehetősen bizonytalan.

Azzal, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat egy héttel eltolják, 1968 óta először fordul elő, hogy Forma-1-es világbajnoki futamot rendeznek majd decemberben. Ezzel a lépéssel a Liberty Media és az FIA a Miami Nagydíjnak igyekszik helyet kreálni, melyet a tervek szerint októberben rendeznek meg.

Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan még nem erősítette meg a jövő évi programot, Chase Carey nemrég úgy fogalmazott, a 2019-es versenynaptár szinte teljesen kialakult már.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelt is sokkolta Whiting halála

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is sokkolta Charlie Whiting Forma-1-es versenyigazgató halálhíre – a német tegnap még együtt járta be a melbourne-i pályát a szakemberrel.

Ecclestone reagált: Tényleg visszavásárolja a Forma-1-et?

Nemrégiben merült fel pletykaként, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media máris megválna a száguldó cirkusztól – lehetséges vevőként pedig Bernie Ecclestone-t említették. Most megszólalt az F1 egykori teljhatalmú ura is.

Friss hírek