Verstappen vs. Ocon

Jövőre kezdődik a Hungaroring felújítása

Fotó: Hungaroring Media

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szerint 2019-ben, az F1-es Magyar Nagydíjat követően megkezdődhetnek a Hungaroring átalakítási munkálatai.

A Hungaroring felújítását, a létesítmények modernizálását már jó ideje tervezik, azonban az erre szánt összegeket még nem allokálták a pálya részére. Szijjártó Péter a Hungaroringen találkozott Chase Carey-vel, a Liberty Media ügyvezetőjével, és többek között arról is beszélgettek, hogy a munkálatok jövőre kezdődhetnek.

„Tájékoztattam Carey urat, hogy a stratégiai fejlesztési program érvényes döntésen nyugszik és napirenden van. Megerősítettem abban, hogy a jövő évi futamot követően a stratégiai fejlesztési programnak megfelelően az előírt és szükséges átalakítási munkákat meg fogjuk kezdeni, és időben el fogjuk végezni” – nyilatkozta a miniszter a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

A Magyar Nagydíj nemcsak a szurkolók, de a gazdaság és a Liberty Media számára is nagyon fontos: a versenynaptár és az ország számára (GDP szinten is) nagy jelentőséggel bír.

„Carey úr elmondta, hogy örömmel jönnek ide mindig, a Nagy Futamról például azt mondta, hogy ha tudja, hogy mit hagy ki, akkor már jött volna korábban is. Ezzel ígéretet tett arra, hogy a következő esztendőkben is itt lesz.”

„A gazdasági hatása a Forma-1-nek pozitív, a tavalyi évben 30 milliárd forintnyi gazdasági aktivitás valósult meg a Forma-1-es futam nyomán. Idén a gazdasági hatást még nagyobbra becsüljük” – mondta Szijjártó.

 

Kapcsolódó cikkek

Fotók: Ellepte a hó a Hungaroringet

Karácsonykor sajnos elmaradt a havazás, a tél azonban a napokban nem hazudtolta meg magát, és fehér lepellel takarta be hazánk gyönyörű tájait. És a Hungaroringet is!

A 2019-es F1-es versenynaptár

Alig lett vége az ideinek, sokan már számolják a napokat a 2019-es F1-es szezonig, a Magyar Nagydíjat augusztus 2-4. között rendezik.

Friss hírek