Jövőre már debütálna az F1-ben a GP2-es bajnok - F1VILÁG.HU

Jövőre már debütálna az F1-ben a GP2-es bajnok

HIRDETÉS

2016-ban mindenképp szeretne bemutatkozni a Forma-1-ben a GP2-es sorozat tavalyi bajnoka, Jolyon Palmer.


2016-ban mindenképp szeretne bemutatkozni a Forma-1-ben a GP2-es sorozat tavalyi bajnoka, Jolyon Palmer.

A brit tehetség kutyaszorítóba került, a GP2 szabályai ugyanis nem teszik lehetővé, hogy regnáló bajnokként tovább versenyezzen a sorozatban, a Forma-1-es debütálás pedig különböző okok miatt nem jött össze számára.

Palmer elárulta, abban bízik, valamely F1-es csapatnál tartalékos lehet idén, jövőre pedig jó eséllyel pályázhat egy versenyzői ülésre.

„A Forma-1-es rajtrács megtelt sajnos” – mondta a brit tehetség a Sky Sports Online-nak.

„Továbbra is a Forma-1-ben képzelem el a jövőm, és most arra törekszünk, hogy egy olyan harmadik számú versenyzői programot teljesíthessek, melynek segítségével elegendő kilométert tehetek meg ahhoz, hogy jobb esélyeim legyenek a 2016-os rajtrácsra kerülésre.”

„Nincs sok lehetőség, mivel kevés a hely és sok a komoly anyagi háttérrel rendelkező versenyző. Szóval képben kell maradnom, előre kell menetelnem karrieremben, aztán majd meglátjuk, mi történik 2016-ban.”

2014-ban Palmer ugyan 50 ponttal többet szerzett Felipe Nasrnél a GP2-ben, a brazil idén mégis debütálhat az F1-ben a Sauber színeiben.

„Frusztráló, persze, de nem törhet le annyira a dolog, mivel a Forma-1 egy kemény világ” – folytatta Palmer.

„Rengeteg politikai és financiális tényező játszik szerepet, szóval, míg mások kaptak lehetőséget, én nem. Úgyhogy arra kell fókuszálnom, amit csinálok.”

Hirdetés

„Továbbra is úgy gondolom, lehet jövőm a Forma-1-ben, és remélhetőleg idén betölthetek egy fontos szerepet a királykategóriában. De ami a versenyzést illeti, a cél most az, hogy 2016-ban a rajtrácson legyek.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég szigorított az F1-es szuperlicenc megszerzésére vonatkozó szabályokon – Palmer szerint ez pozitív lépés, de sajnos túl későn érkezett számára.

„Hogy őszinte legyek, egy kicsit későn jött ez a dolog, mivel lesznek olyan versenyzők a rajtrácson, akik ezen kritériumok miatt nem debütálhatnának. Korábban kvázi könnyű volt bekerülni, olyan versenyzők is bemutatkozhattak a Forma-1-ben, akik nem érdemelték meg. Szóval ez kétségkívül egy pozitív lépés.”

Palmer egyébként Abu Dhabiban tesztelt a Force India színeiben, és a pletykák szerint a silverstone-i központú csapat tartalékosa lehet idén – ezt azonban egyelőre nem akarta kommentálni a brit tehetség.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!