Jövőre visszatér az igazi Schumacher - F1VILÁG.HU

Jövőre visszatér az igazi Schumacher

HIRDETÉS

Michael Schumacher pontosan ugyanolyan versenyképes, mint legsikeresebb éveiben volt, csak a körülmények nem kedveznek neki, ám jövőre ismét az élmezőnyben láthatjuk versenyezni, véli Ross Brawn.



Michael Schumacher pontosan ugyanolyan versenyképes, mint legsikeresebb éveiben volt, csak a körülmények nem kedveznek neki, ám jövőre ismét az élmezőnyben láthatjuk versenyezni, véli csapatfőnöke, Ross Brawn.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, ám eddig nem sok mindent tudott felmutatni, mindössze háromszor sikerült az első hatban végeznie, és csapattársa, Nico Rosberg szinte kivétel nélkül felülmúlta az eddigi versenyeken.

Emiatt sokan arra a következtetésre jutottak, hogy Michael képességei megfakultak három éves kihagyása alatt, azonban Brawn cáfolta, hogy ez lenne a helyzet, ugyanis véleménye szerint a Mercedes problémái, és a Bridgestone gumik furcsa viselkedése elfedi a valóságot.

„Ha megnézzük a telemetria adatait a gyors kanyarokban, vagy a reakcióidejét, mikor kitör alatta az autó, akkor semmi különbséget nem látunk a mostani és a visszavonulása előtti Schumacher között” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának.

„Azonban a lassú kanyarokban nem tudja úgy kihasználni a gumikat, mint csapattársa. Nico ebben a tekintetben igen magasra helyezi a mércét. Azonban úgy gondolom, hogy ezzel semmi gondja nincs Michaelnek, hiszen legalább látja, hogy hol kell fejlődnie.”

„Arra számítok, hogy 2011-ben ismét az igazi Michaelt láthatjuk, mikor egy sokkal jobb autót tudunk biztosítani számára.”

A csapatfőnök, aki a Benettonnál és a Ferrarinál is együtt dolgozott a német pilótával, így szinte mindenkinél jobban ismeri, ismét elmondta, hogy Schumacher dolgát a Bridgestone első abroncsainak furcsa karakterisztikája nehezíti meg az idei esztendőben.

„Michael vezetési stílusa olyan erős első gumikat követel meg, amik kibírják a kemény fékezéseit, és az általa előszeretettel használt kormánymozdulatokat” – magyarázta a csapatvezető.

Hirdetés

„Azt kell mondanom, hogy az idei első gumik nem szokványosak. Ennek pedig az oka az, hogy az FIA a hibrid rendszer (KERS) népszerűsítése érdekében egy olyan első abroncs kifejlesztésével bízta meg a Bridgestone-t, hogy azok egy bizonyos súlyeloszlásnak kedvezzenek.”

Brawn azt is bevallotta, hogy ha nem Schumacherről lenne szó, akkor nagy valószínűséggel elbúcsúzna tőle az évad végén.

„Őszintén szólva, valószínűleg nem” – felelte a szakember arra a kérdésre, hogy az idei évben látottak alapján megtartaná-e versenyzője szolgálatait a következő idényre.

„Azonban mivel ismerjük Michaelt, tudjuk, hogy még rengeteg van benne, hiszen Michael számos területen sokkal tehetségesebb, mint a többiek – vezetésben és a csapattal való együttműködésben. A csapat nagyon elégedett Michael eddigi munkájával.”

„Ha újonc lenne, bizonyára feltennénk magunknak a kérdést, hogy képes-e tovább fejlődni. Michael esetében viszont tudjuk, hogy igenis képes rá, hiszen már bizonyított.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!