Jövőre visszatérhet a Francia Nagydíj a Forma-1-be

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone készen áll aláírni azt a szerződést, mellyel visszatérhetne a Francia Nagydíj a versenynaptárba.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone készen áll aláírni azt a szerződést, mellyel visszatérhetne a Francia Nagydíj a versenynaptárba.

Mindössze egy héttel azután, hogy bejelentették: a New Jersey Nagydíj elhalasztásra kerül, mivel a pálya nem készülne el időben, Ecclestone vasárnap bejelentette Indiában, hogy hamarosan megtalálják a helyettesítő versenyt 2013-ra.

Arra a kérdésre, hogy van-e esélye a Francia Nagydíj visszatérésének, Ecclestone így felelt: „Ahogyan én tudom, igen. Bízom benne. Készen állunk aláírni a szerződést, megvan a tollunk és készen állunk szignózni a kontraktust.”

A francia hivatalnokok számos kísérletet tettek már a múltban, hogy 2008 után ismét versenyt rendezhessenek a Forma-1-ben, ám végül nem kerültek be a 20 állomásból álló előzetes versenynaptárba, amit nemrég publikált az FIA.

Feltételezések szerint mind Magny-Cours, mind Paul Ricard jó eséllyel pályázik, ám Ecclestone elmondta, hogy egyelőre még nem tudja, melyik helyszínre esik majd a választás.

„Az, hogy melyik pályát fogjuk használni, már egy másik dolog” – magyarázta.

A Francia Nagydíj minden bizonnyal a Kanadai- és a Brit Nagydíj között, június közepén kerülhetne megrendezésre.

„Amennyiben készen állnak, akkor be tudjuk tenni őket a versenynaptárba” – tette hozzá Ecclestone.

 

Kapcsolódó cikkek

Ecclestone reagált: Tényleg visszavásárolja a Forma-1-et?

Nemrégiben merült fel pletykaként, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media máris megválna a száguldó cirkusztól – lehetséges vevőként pedig Bernie Ecclestone-t említették. Most megszólalt az F1 egykori teljhatalmú ura is.

Véglegesítették a 2019-es F1-es versenynaptárat

Véglegesítette a 2019-es Forma-1-es versenynaptárat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A szezon Ausztráliában veszi kezdetét március 17-én, és december 1-jén zárul Abu Dhabiban. A jövő

A Ferrari többet tett Räikkönenért, mint Vettelért?

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone azt mondja, véleménye szerint a Ferrari idén nem adott meg minden támogatást Sebastian Vettelnek, a németnek ezért sem volt esélye Lewis Hamiltonnal szemben.

A 2019-es F1-es versenynaptár

Alig lett vége az ideinek, sokan már számolják a napokat a 2019-es F1-es szezonig, a Magyar Nagydíjat augusztus 2-4. között rendezik.

Friss hírek