Juncadella lesz a Force India tartalékosa idén - F1VILÁG.HU

Juncadella lesz a Force India tartalékosa idén

HIRDETÉS

Daniel Juncadella lesz a Force India csapatának tartalékversenyzője 2014-ben – jelentette be a silverstone-i gárda péntek délelőtt.


Daniel Juncadella lesz a Force India csapatának tartalékversenyzője 2014-ben – jelentette be a silverstone-i gárda péntek délelőtt.

Az ifjú versenyző 2012-ben bajnoki címet szerzett a Forma-3-as Európa-bajnokságban, idén pedig a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnyében folytatja pályafutását. Emellett azonban ő lesz a Force India tartalékosa is 2014-ben, sőt, néhány alkalommal a pénteki szabadedzéseken is pályára gurulhat.

„Ez egy fantasztikus lehetőség számomra ahhoz, hogy tanuljak, és remélhetőleg egy lépéssel közelebb kerülök ahhoz, hogy versenyezzek is a Forma-1-ben” – mondta Juncadella.

Vijay Mallya csapatfőnök úgy fogalmazott, a 22 esztendős spanyol szerződtetésével tovább folytatják azt a hagyományt, miszerint lehetőséget adnak fiatal tehetségeknek arra, hogy megmutassák, mit tudnak.

„Az elmúlt néhány évben mindig próbáltuk támogatni a fiatal, tehetséges versenyzőket, és ezen utak mentén folytatjuk tovább azzal, hogy lehetőséget adunk Danielnek arra, hogy bizonyos versenyhétvégéken vezesse a VJM07-est péntek reggelenként” – mondta a szakember.

„Daniel emellett fontos szerepet játszik majd szimulátor-programunkban, ami továbbra is rendkívüli jelentőséggel bír a fejlesztések szempontjából.”

Juncadellának korábban már volt lehetősége arra, hogy F1-es autót vezessen: a Ferrari, illetve a Williams versenygépét próbálhatta ki annak idején.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!