Verstappen vs. Ocon

Juniorprogramot indít a Sauber F1-es csapata

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber
Juniorprogramot indít a Sauber Forma-1-es csapata – a svájci istálló egy alsóbb kategóriás csapattal, a Charouz Racing Systemmel lép szövetségre.

Juniorprogramot indít a Sauber Forma-1-es csapata – a svájci istálló egy alsóbb kategóriás csapattal, a Charouz Racing Systemmel lép szövetségre.

A Saubernek korábban nem volt juniorprogramja, ám a Ferrarival szoros partnerséget ápolt, legutóbb pedig Charles Leclercnek adott lehetőséget az F1-ben, aki 2019-ben már a patinás olasz istálló pilótja lesz.

A Carouz csapata 2018-ban mutatkozott be a Forma-2-ben, a Formula V8 3,5 sorozatból lépett fel ide, jövőre pedig ott lesz a Forma-3-as szériában is, mint ahogy a német- és olasz Forma-4-es bajnokságokban.

Az új megállapodásnak köszönhetően a Sauber Junior Team versenyzői a különféle alsóbb szériában kapnak majd lehetőséget, a cél pedig, hogy eljuttassák őket a Forma-1-ig.

„A versenyzés szerves részét képezi a Sauber Motorsport DNS-ének, a Sauber Junior Team pedig egy fontos mérföldkő a vállalat történetében” – mondta Frederic Vasseur csapatfőnök.

„A Saubernek tradíciója van a fiatal versenyzők ahhoz való hozzásegítésében, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból, korábban olyan nevekkel dolgoztunk együtt, mint Michael Schumacher, Sebastian Vettel, vagy a feltörekvő csillag, Charles Leclerc.”

„Ezzel a projekttel a Sauber kiterjeszti versenyzői platformját egy komplett programmal, melynek célja, hogy a junior kategóriákból az autósport csúcsosztályába segítse a versenyzőket.”

A Sauber jövőre a Kimi Räikkönen – Antonio Giovinazzi párossal vág neki az F1-es küzdelmeknek, jelenleg Tatiana Calderon az istálló tesztpilótja. A Charouz csapata a Forma-2-ben Louis Deletraznak, illetve a Ferrari juniorpilótájának, Antonio Fuocónak ad lehetőséget.

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek