Kanyart neveznek el Schumacherről Bahreinben - F1VILÁG.HU

Kanyart neveznek el Schumacherről Bahreinben

HIRDETÉS

A Bahreini Nagydíj szervezői a múlt hét végén bejelentették, kanyart neveznek el a szahíri versenypályán a Forma-1 hétszeres világbajnokáról, Michael Schumacherről.


A Bahreini Nagydíj szervezői a múlt hét végén bejelentették, kanyart neveznek el a szahíri versenypályán a Forma-1 hétszeres világbajnokáról, Michael Schumacherről.

A német versenyző több mint két hónapja fekszik kórházban december végi síbalesetét követően, állapotáról nem adnak részletes tájékoztatást az orvosok, így csupán annyit tudni, már hetekkel ezelőtt elkezdték felébreszteni a mesterséges kómából.

Schumacher 2004-ben, az első Bahreini Nagydíjon letette a névjegyét a szahíri versenypályán, megnyerte ugyanis a futamot a Ferrari színeiben, a pálya üzemeltetői pedig azzal kívánnak tisztelegni a hétszeres világbajnok előtt, hogy róla nevezik el az 1-es kanyart.

„Már első, 2004-es jelenléte is nagyon inspiráló volt mindazok számára, akik imádják a motorsportot ebben az országban, ezért teljesen természetes számunkra, hogy efféle módon tisztelgünk előtte” – mondta Zayed al Zayani, a pálya elnöke.

„Óriási megtiszteltetés az, hogy a Forma-1 történetének kétségkívül legnagyobb versenyzőjéről nevezhetjük el ezt a kanyart, aki ráadásul belopta magát a bahreini emberek szívébe.”

Schumacher menedzsere, Sabine Kehm köszönetét fejezte ki a nemes gesztusért.

„Michael családja szeretne köszönetet mondani a bahreini versenypályának ezért a gesztusért, mellyel elismeri Michael Forma-1-es eredményeit, illetve azt, hogy mekkora mértékben vette ki a részét a versenypálya tervezéséből.”

„Meggyőződésem, hogy Michael is imádni fogja az ötletet, és nagy megtiszteltetésnek veszi majd, hogy róla nevezték el a pálya egyik kanyarját.”

Nem a bahreini versenypálya az első, mely kanyart nevez el Schumacherről: a Nürburgring gyors, 8/9-es kanyarkombinációja is a hétszeres világbajnok nevét viseli.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!