Karthikeyan keményen visszavágott Vettelnek - F1VILÁG.HU

Karthikeyan keményen visszavágott Vettelnek

HIRDETÉS

Keményen visszavágott a Red Bull világbajnokának, Sebastian Vettelnek a Hispania indiai versenyzője, Narain Karthikeyan, miután azt a Maláj Nagydíjat követően leidiótázta a címvédő.


Keményen visszavágott a Red Bull világbajnokának, Sebastian Vettelnek a Hispania indiai versenyzője, Narain Karthikeyan, miután azt a Maláj Nagydíjat követően leidiótázta a címvédő.

A páros a múlt hétvégi, sepangi viadal 47. körében talált egymásra a pályán, amikor is a lekörözött Karhikeyan első szárnyával felhasította a kétszeres világbajnok RB8-asának egyik hátsó abroncsát. Az incidens miatt Vettel elesett a pontszerzéstől, és a leintést követően élesen bírálta a HRT versenyzőjét.

„Úgy tűnik, akárcsak a közúton, úgy a versenypályán is van néhány idióta” – fogalmazott Vettel.

Karthikeyan a minap a Hindustan Times hasábjain válaszolt a németnek, és kifejtette, az ilyesfajta megjegyzések nem méltók egy világbajnokhoz.

„Ha egy világbajnok versenyző ilyeneket mond, az nagyon sajnálatos” – mondta az indiai. „Nem profihoz méltó magatartás. Nagyon szomorú, ha egy versenyző, aki ilyen sokat elért már a sportban, rajtam vezeti le frusztrációját csak azért, mert nehéz éve van. Az emberek nem azt várják egy profi sportolótól, hogy síró kisbaba módjára viselkedjen.”

A sepangi versenyigazgatók egyébként kivizsgálták a két versenyző közti incidenst, és úgy határoztak, hogy Karthikeyant 20 másodperces időbüntetéssel sújtják. A HRT versenyzője csalódott a döntés miatt, főként azért, mert esélyt sem kapott arra, hogy kifejtse véleményét.

„Nem érdekelte őket, mit gondolok, mert Isten tudja, Mr. Vettel miket mondott nekik.

Habár néhányan az F1-es paddockban úgy gondolják, Vettel a lekörözés után túl korán húzott vissza a Hispania elé, a maláj stewardok – köztük a volt F1-es versenyző, Johnny Herbert – úgy ítélték meg, Karthikeyan érdemelt büntetést, mivel világosan megszegte a sportszabályzat 16.1-es cikkelyét.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!