Karthikeyan még nem mondott le a Forma-1-ről - F1VILÁG.HU

Karthikeyan még nem mondott le a Forma-1-ről

HIRDETÉS

Narain Karthikeyan bízik benne, hogy három év eltelte után ismét visszatérhet a Forma-1-be. A 30 éves versenyző 2005-ben a Jordan istálló színeiben debütált a királykategóriában, és hazája első F1-es pilótájaként újabb piacokat nyitott meg a sportban.

Narain Karthikeyan bízik benne, hogy három év eltelte után ismét visszatérhet a Forma-1-be. A 30 éves versenyző 2005-ben a Jordan istálló színeiben debütált a királykategóriában, és hazája első F1-es pilótájaként újabb piacokat nyitott meg a sportban.

Narain egy év után elhagyta Eddie Jordan csapatát és a Williams istállóhoz igazolt, ahol az elmúlt két évben a tesztpilótai feladatokat látta el. Az indiai versenyző a múlt héten győzelemhez segítette csapatát az A1GP széria kínai futamán, azonban elmondta, továbbra is az a vágya, hogy a Forma-1-ben versenyezhessen.

“Az elmúlt években rengeteget teszteltem, így már vissza szeretnék térni a versenyzéshez” – mondta Karthikeyan a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

“Az A1GP-ben aratott győzelmem kulcsfontosságú volt, és remélem, hogy ez elhallgattatja a kritikusokat. A Forma-1 nem a világ vége, még van időm, hogy visszatérjek.”

Az indiai versenyző azt is elmondta, hogy nem érdeklik a tesztpilótai állások, legalább harmadikszámú versenyzőként szeretne tevékenykedni a következő idényben a Forma-1-ben.

“Még nem fejeztem be a dolgom a Forma-1-ben” – folytatta. “Az A1GP nem visszalépés számomra, inkább lehetőséget biztosít arra, hogy egy másik területen is kipróbálhassam magam. A lehető legkeményebben versenyzek, hogy a legjobb eredményt elérjem.”

Karthikeyan teljesítménye sokakat elszomorított a 2005-ös idényben, ám felbukkanásával hazai közönsége megismerte és megszerette a Forma-1-et, aminek az lett az eredménye, hogy egyre több szponzor érkezett Indiából a királykategóriába.

Azt követően, hogy a Kingfisher Airlines légitársaságon keresztül már eddig is jelen volt, mint szponzor a Forma-1-ben, az indiai milliárdos, Vijay Mallya felvásárolta a Spyker istállót, és saját csapattal (Force India) indul a 2008-as bajnokságban.

Az FIA nemrég azt is megerősítette, hogy 2010-ben megrendezésre kerülhet az első Indiai Nagydíj, melynek Új Delhi ad majd otthont.

Az elmúlt hónapban a Red Bull Racing lehetőséget biztosított India egyik legújabb feltörekvőben lévő tehetségének, Karun Chandhoknak, aki a jövő évben a Forma-1 előszobájaként is emlegetet GP2-es sorozatban indul majd.

Hirdetés

Bár sokan azt gondolják, hogy kora miatt már esélye sincs a visszatérésre, Karthikeyan szerint még igenis van keresnivalója a Forma-1-ben.

“Rengeteg olyan versenyző van, aki elmúlott 33 éves a Forma-1-ben” – mondta. “Nem szeretem ezt a kor dolgot. Ha 37, vagy 38 lennél, akkor lenne okod az aggodalomra. Ezek csak spekulációk, és sokszor cinikusak az emberek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!