Katarban tesztelhet a Forma-1 mezőnye jövőre - F1VILÁG.HU

Katarban tesztelhet a Forma-1 mezőnye jövőre

HIRDETÉS

Forma-1-es tesztnek adhat otthont 2014-ben a katari Losail versenypálya – értesült az AUTOSPORT című angol szaklap.


Forma-1-es tesztnek adhat otthont 2014-ben a katari Losail versenypálya – értesült az AUTOSPORT című angol szaklap.

A királykategória csapatai már megkezdték az egyeztetéseket a jövő évi tesztprogramról annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2014-es Forma-1-es bajnokságra – jövőre ugyanis jelentősen változnak majd a technikai szabályok az autósportok csúcsosztályában.

Az elmúlt években mindig spanyolországi helyszíneken tartották az előszezoni teszteket a Forma-1-ben, a hűvös időjárási körülmények azonban alaposan megnehezítik a csapatok dolgát – éppen ezért úgy hírlik, jövőre legalább egy gyakorlást a Közel-Keleten tarthatnak.

Végleges döntés ugyan még nem született a jövő évi tesztnaptárról, ám az AUTOSPORT megbízható forrásaira hivatkozva a minap leírta, a mezőny jövőre Katarba látogathat majd.

A helyszín rendelkezik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szükséges engedélyeivel – korábban a MotoGP, valamint a GP2 Ázsia sorozat is vendégeskedett itt.

A hírek szerint a Forma-1 csapatai a Spanyol Nagydíj hétvégéjén további egyeztetéseket folytatnak majd a kérdésben.

Ha mégsem mennek Katarba, akkor Abu-Dhabiban, vagy Bahreinben tesztelhetnek majd.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery elmondta, szívesen vennék, ha jövőre egy melegebb helyszínen tesztelhetnének a szezon előtt.

„Nagyon jó ötletnek tartjuk. Beszéltünk már erről Bahreinben is néhány csapattal és Bernie-vel [Ecclestone]” – mondta a szakember. „Mindig azt mondtuk, minél előbb tudunk megfelelő körülmények között tesztelni, annál jobb.”

„Így lehetőségük volna a csapatoknak arra, hogy jobban megértsék, mit kell tennünk a szezon kezdetéig, szóval kevesebb meglepetés volna. Boldogan mennék akár Abu-Dhabiba, akár Bahreinbe vagy Katarba.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!