Kedden eldőlhet, Kubica visszatérhet-e a Forma-1-be - F1VILÁG.HU

Kedden eldőlhet, Kubica visszatérhet-e a Forma-1-be

HIRDETÉS
Fotó: F1VILÁG

A Williams technikai igazgatója, egyben résztulajdonosa, Paddy Lowe elárulta, a kedden és szerdán zajló abu dhabi F1-es teszten leginkább arra keresnek majd választ, Robert Kubica fizikailag alkalmas-e arra, hogy újra a királykategóriában versenyezzen.

Kubica nyáron már teljesített egy igazán intenzív tesztet a Renault 2017-es autójával, azóta pedig kétszer volt lehetősége tesztelni a Williams 2014-es modelljével.

A lengyel hamarosan újra pályára gurulhat, ezúttal már a brit istálló idei autójával, jó eséllyel pályázik ugyanis Felipe Massa megüresedő helyére.

Kubica teszten dolgozhat majd a Yas Marina versenypályán.

„Robert egy lenyűgöző srác. Mindannyian láttuk, hogyan dolgozott a Forma-1-ben korábban. Nagyszerű versenyző, igazi profi, nagyon elkötelezett, lelkes és intelligens. Izgalmas figura, ezért is vizsgáljuk őt” – mondta Paddy Lowe.

„Egy folyamat zajlik most Roberttel, azt próbáljuk kiértékelni, hogy a korábbi sérülései hatással vannak-e a Forma-1-es autó vezetésére vonatkozó képességeire, ilyen egyszerű. Eddig minden rendben van – a 2014-es autóval körözött már, és nem voltak gondok. Meglátjuk, hogy megy ezúttal, és aztán kiértékeljük.”

„Egy normál programot fog teljesíteni, és ezen folyamat során válaszokat kapunk majd a kérdésekre.”

Lowe azt mondja, fontos, hogy a Williams objektíven meg tudja ítélni Kubicát, hogy ne az érzelmek által vezérelt döntést hozzanak.

„Sokan mondják, milyen nagyszerű volna, ha Robert visszatérne a Forma-1-be. Meglátjuk. Fontos, hogy objektívek maradjunk a kérdésben” – magyarázta.

Hirdetés

„Vannak más versenyzők is, akiket fontolóra veszünk, viszont tudjuk már, hogyan teljesítenek, hiszen versenyeztek eddig. Rengeteg adat áll rendelkezésünkre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!