Kedden eldőlhet, Kubica visszatérhet-e a Forma-1-be

Fotó: F1VILÁG
Robert Kubica, Autodromo Nazionale di Monza, Italian Grand Prix 2017,

A Williams technikai igazgatója, egyben résztulajdonosa, Paddy Lowe elárulta, a kedden és szerdán zajló abu dhabi F1-es teszten leginkább arra keresnek majd választ, Robert Kubica fizikailag alkalmas-e arra, hogy újra a királykategóriában versenyezzen.

Kubica nyáron már teljesített egy igazán intenzív tesztet a Renault 2017-es autójával, azóta pedig kétszer volt lehetősége tesztelni a Williams 2014-es modelljével.

A lengyel hamarosan újra pályára gurulhat, ezúttal már a brit istálló idei autójával, jó eséllyel pályázik ugyanis Felipe Massa megüresedő helyére.

Kubica teszten dolgozhat majd a Yas Marina versenypályán.

„Robert egy lenyűgöző srác. Mindannyian láttuk, hogyan dolgozott a Forma-1-ben korábban. Nagyszerű versenyző, igazi profi, nagyon elkötelezett, lelkes és intelligens. Izgalmas figura, ezért is vizsgáljuk őt” – mondta Paddy Lowe.

„Egy folyamat zajlik most Roberttel, azt próbáljuk kiértékelni, hogy a korábbi sérülései hatással vannak-e a Forma-1-es autó vezetésére vonatkozó képességeire, ilyen egyszerű. Eddig minden rendben van – a 2014-es autóval körözött már, és nem voltak gondok. Meglátjuk, hogy megy ezúttal, és aztán kiértékeljük.”

„Egy normál programot fog teljesíteni, és ezen folyamat során válaszokat kapunk majd a kérdésekre.”

Lowe azt mondja, fontos, hogy a Williams objektíven meg tudja ítélni Kubicát, hogy ne az érzelmek által vezérelt döntést hozzanak.

„Sokan mondják, milyen nagyszerű volna, ha Robert visszatérne a Forma-1-be. Meglátjuk. Fontos, hogy objektívek maradjunk a kérdésben” – magyarázta.

„Vannak más versenyzők is, akiket fontolóra veszünk, viszont tudjuk már, hogyan teljesítenek, hiszen versenyeztek eddig. Rengeteg adat áll rendelkezésünkre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!