Kedden tartották Anthoine Hubert temetését - F1VILÁG.HU

Kedden tartották Anthoine Hubert temetését

HIRDETÉS
Kedden délután tartották a Belgiumban tragikus balesetet szenvedett Forma-2-es versenyző, Anthoine Hubert temetését.
CIRCUIT PAUL RICARD, FRANCE - JUNE 23: Anthoine Hubert (FRA, BWT ARDEN) during the Paul Ricard at Circuit Paul Ricard on June 23, 2019 in Circuit Paul Ricard, France. (Photo by Joe Portlock / LAT Images / FIA F2 Championship)

A 22 esztendős francia pilóta a Forma-2-es sorozat belgiumi főversenyén szenvedett súlyos balesetet, életét pedig a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni.

Hubert búcsúztatóját kedden délután tartották a chartres-i katedrálisban.

„Anthoine! A mosolyod és az energiád – ez a kép él rólad bennünk” – mondta a szertartáson a Forma-1 korábbi világbajnoka, Alain Prost.

A francia ex-versenyző beszédében kiemelte a fiatalon elhunyt pilóta „kedvességét, kíváncsiságát, intelligenciáját, professzionalizmusát és szelídségét”. Azt, hogy „mindig a tökéletességre törekedett, ez pedig fényes jövőt ígért számára”.

A búcsúztató több mint 3 órán át tartott, a katedrális előtt pedig kivetítőn is figyelemmel kísérhette az összegyűlt tömeg. A fiatal versenyzőről beszéddel emlékezett meg édesapja, Francois, kedvese, Julie, és számos barátja is.

A szertartáson jelen volt Charles Leclerc, Pierre Gasly, Esteban Ocon és George Russell is. A Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) Jean Todt elnök, míg a Forma-1 vezetőségét Ross Brawn, Chase Carey és Sean Bratches is képviselte.

[su_spoiler title=”Videó Anthoine Hubert búcsúztatójáról” style=”fancy” icon=”arrow”][/su_spoiler]

A Forma-1 csapatai részéről Mattia Binotto (Ferrari), Cyril Abiteboul (Renault) és Frederic Vasseur (Alfa Romeo) is jelen volt.

A tragikus belgiumi balesetben szintén érintett Giuliano Alesi édesapjával, a volt F1-es pilótával, Jeannal érkezett a szertartásra.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!