Kemény küzdelmet vár Franciaországban a Mercedes

Fotó: Mercedes
2019 Canadian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Szoros küzdelmet vár a hétvégi Francia Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff.

Az ezüstnyilak a szezon hetedik versenyét is megnyerték Kanadában, ehhez azonban az kellett, hogy a célba elsőként beérő Sebastian Vettelt 5 másodperces időbüntetéssel sújtsák.

A Ferrari az ügy felülvizsgálatát kérte a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), így a montreali verseny végeredménye még változhat.

A Mercedes viszont nem hátrafelé tekint, gőzerővel készül a Francia Nagydíjra, ahol reményei szerint újra a győzelemért csatázhat.

Toto Wolff elárulta, Montrealban számos probléma hátráltatta őket, és a szerencse is kellett ahhoz, hogy ezekkel meg tudtak birkózni.

„A kanadai hétvége egyfajta ébresztő volt számunkra” – mondta a szakember.

„Azok után, hogy nagyon jó volt a megbízhatóságunk az első hat versenyen, számos problémával szembesültünk, és mindegyiket magunk generáltuk, kezdve Valtteri üzemanyagrendszerrel kapcsolatos problémájával az első edzésen, egészen Lewis hidraulikus szivárgásáig, amit a verseny reggelén kellett orvosolnunk.”

„Szerencsénk volt, hogy ezek a problémák akkor ütötték fel a fejüket, amikor orvosolni tudtuk őket. Viszont tisztában vagyunk azzal, hogy könnyen tönkretehették volna a hétvégénket, és csak szerelőink kiváló szakértelmének köszönhető, hogy nem így lett.”

Wolff hozzátette, kemény küzdelemre számít a Le Castellet-i hétvégén is.

„Franciaországban ismét kemény küzdelemre számítunk. A pálya bizonyos szempontból hasonlít a montrealira, és a hosszú egyenesek kihívást jelentenek számunkra. Viszont Kanadával ellentétben a kanyarok eltérő sebességűek, ami nekünk kedvezhet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!