Kemény visszavágásra készül a Mercedes

Vissza kell vágnia a hétvégi Monacói Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapatának, hogy bizonyítsa, túllépett a barcelonai versenyen történteken.


Vissza kell vágnia a hétvégi Monacói Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapatának, hogy bizonyítsa, túllépett a barcelonai versenyen történteken.

A Spanyol Nagydíjon a német istálló két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg a futam első körében összeütköztek, így mindketten feladni kényszerültek a futamot, melyet végül az ifjú Max Verstappen nyert meg a két Ferrari előtt.

Miután a csapat zárt ajtók mögött megvitattak a spanyolországi történéseket, Toto Wolff, az istálló motorsport-igazgatója bízik abban, hogy végleg maguk mögött hagyhatják a csúfos eseményeket.

„Nyilvánvaló, hogy nehéz volt elfogadni a Barcelonában történteket” – mondta a szakember.

„Nagyon dühösek voltunk az elszalasztott lehetőség miatt – de ilyen a versenyzés. A versenyzőink tudják, hogyan dolgozzanak. A csapatunk azért felel, hogy a lehető legjobb autót adjuk alájuk, ők pedig azért felelősek, hogy a legjobbat hozzák ki azokból. És hogy célba is érjenek velük.”

„Ha cserbenhagyjuk őket, elnézést kérünk, és ugyanígy megy fordítva is. Elég normális kultúrát ápolunk – együtt átbeszéljük a problémákat, és aztán továbblépünk. Most Monaco következik, egy teljesen más kihívás.”

Wolff hozzátette, nem lesz egyszerű dolguk a szűk kanyargós pályán, de felkészültek a hétvégére.

„Láthattuk, hogy riválisaink fejlődnek, ezért komolyabb küzdelmeket kell megvívnunk. A Red Bull a Ferrarival vívott szoros csata után nyert Barcelonában, szóval nyilvánvaló, hogy több oldalról támadnak minket. Nem dőlhetünk hátra, csapatként kell tovább dolgoznunk, erősnek kell lennünk, és vissza kell vágnunk ezen a hétvégén.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!