Keményen rászállt Vettelre az olasz sajtó - F1VILÁG.HU

Keményen rászállt Vettelre az olasz sajtó

HIRDETÉS
Úgy tűnik, elveszítette az olasz sajtó bizalmát a múlt hétvégi Brit Nagydíjon ismét hibázó Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok szerződése 2020-ig szól a Ferrarinál, miközben az olasz újságok azt harsogják, a patinás istállónak új vezére van Charles Leclerc személyében.
SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari).  Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

Miközben Leclerc a 3. helyről rajtolva a 3. helyen ért célba Silverstone-ban, Sebastian Vettel már az időmérő edzésen is gyengén szerepelt: a német csak a 6. rajthelyet csípte el, a futamon pedig balesetet okozott, hátulról nekiütközött Max Verstappen autójának, és pont nélkül zárt.

„A Ferrarinak új vezére van” – írja cikkében az Olaszországban véleményvezérnek számító La Gazzetta dello Sport című sportlap. „Leclerc harcias és energikus, és belopta magát a Ferrari-rajongók szívébe.”

A lap hozzáteszi, Vettel „ismét katasztrofális” teljesítményt nyújtott: „Vettel megmutatta, hogy nem az a versenyző, akit a Ferrari akar. Teljesen világos, hogy valami nem működik már.”

Egy másik neves sportlap, a Corriere della Sera azt írja: „Vettel ismét elveszítette a fejét, miközben a fiatal Leclerc egyre csak növeli presztízsét.”

A La Repubblica futamösszefoglalójában hozzáteszi: „Vettel már hosszú ideje nem úgy versenyez, mint egy négyszeres világbajnok, miközben a kisherceg Leclerc a nap versenyzője volt.”

A La Stampe című lap pedig jelenti: „Maranello, baj van! Mintha egy idősebb bátyó lenne, Binotto védi Vettelt, de úgy tűnik, a versenyző krízise végtelen.”

Vettel jelenleg 123 ponttal a bajnoki tabella 4. helyét foglalja el, 3 ponttal szerzett csak többet csapattársánál, Leclercnél.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!