Két autóval tesztelhet a McLaren Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Két autóval tesztelhet a McLaren Abu Dhabiban

HIRDETÉS
pbUyOfYZHOQws5L4A5Da79og0YkJVqdk__ONY3942

A legfrissebb hírek szerint két autóval tesztelhet majd jövő héten, Abu Dhabiban a McLaren Forma-1-es csapata azok után, hogy brazíliai gumitesztjüket biztonsági aggályok miatt nemrég törölni kellett Brazíliában.

A Brazil Nagydíjat követően Lando Norris vezette volna a McLaren autóját a Pirelli gumitesztjén, miután azonban az interlagosi hétvége során több csapatot is támadás ért, végül az a döntés született, hogy a kétnaposra tervezett tesztprogramot nem tartják meg.

Az idei szezon során a Pirelli gumitesztjeiből valamennyi F1-es istálló kivette a részét, az olasz gumigyártó pedig nemrég arra kérte Charlie Whiting versenyigazgatót, hogy engedélyezze a McLaren számára, hogy két autóval körözzön az Abu Dhabi Nagydíj után.

Ha sikerül elfogadtatni a terveket, a csapat egyik autója – a másik 9 istállóval együtt – a Pirelli 2018-as gumijain dolgozna, míg másik versenygépe egyéb fejlesztési munkákat végezne az abroncsokon, melyekről a wokingi gárda nem kapna információkat.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy egy csapat két autóval vesz részt a teszteken idén: a Hungaroringen a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas dolgozott a Pirelli abroncsain, miközben a másik autóval George Russel rótta a köröket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!