Két autóval tesztelt, végül első lett Ricciardo - F1VILÁG.HU

Két autóval tesztelt, végül első lett Ricciardo

HIRDETÉS

Két autóval is körözött ma, végül pedig az élen zárta a fiatalok tesztjének második napját az ausztrál Daniel Ricciardo. A Toro Rosso versenyzője az ifjabbik Carlos Sainzot utasította maga mögé csütörtökön.


Két autóval is körözött ma, végül pedig az élen zárta a fiatalok tesztjének második napját az ausztrál Daniel Ricciardo. A Toro Rosso versenyzője az ifjabbik Carlos Sainzot utasította maga mögé csütörtökön.

Nagy nap várt ma Ricciardóra, délelőtt ugyanis a Toro Rosso STR8-as versenygépével folytatta a tegnap megkezdett munkát Silverstone-ban, délután azonban már a világbajnok Red Bull Racing autójával körözhetett a Brit Nagydíj helyszínén.

Az ifjú tehetség jó eséllyel pályázik Mark Webber év végén megüresedő helyére, az eheti háromnapos teszt pedig kiváló alkalommal szolgál arra, hogy megmutassa, mit is tud valójában.

Ricciardo mai legjobbját a Toro Rosso versenyautójával futotta meg: 1 perc 32,972 másodperces ideje elég volt ahhoz, hogy az élen zárja a gyakorlást, megelőzve a szintén a Toro Rosso színeiben tesztelő Carlos Sainz Juniort.

Miután Ricciardo a Red Bull autójával is rótta a köröket, két idővel is rendelkezik a mai tabellán: az osztrák istálló RB9-es versenygépével jó 4 tizedmásodperccel maradt le mai legjobbjától, ám még így is övé lett a harmadik legjobb idő is. A dolgok persze nem mentek ennyire simán, az ausztrál ugyanis alig pattant be a Red Bull autójába, már hét kör után a sóderágyban találta magát. Bár a Milton Keynes alakulat egyelőre még nem nyilatkozott arról, mi okozta a balesetet, feltételezhető, hogy vezetői hiba történt.

A negyedik pozícióban a Lotus színeiben tesztelő Davide Valsecchi végzett, ő ma főleg különféle aerodinamikai komponensek kiértékelésével, valamint az abroncsok tesztelésével foglalatoskodott. A nap egyébként kissé nehézkesen indult az enstone-i gárdánál, az olasz pilóta rádiója ugyanis elromlott, és körökön át nem vette észre, ahogy a csapat táblával próbál neki jelezni, hajtson a bokszba. Végül a kétségbeesett próbálkozások után egy extra nagy „IN” (azaz „BE”) feliratú táblával jelezték neki, ideje most már abbahagyni a körözést.

A McLaren tesztprogramját csütörtökön Oliver Turvey folytatta, ő az ötödik legjobb idővel zárt ma, megelőzve a force indiás James Caladót.

A Red Bull Racing autóját délelőtt még António Félix da Costa terelgette, ő végül hetedik lett ma, megelőzve a ferraris Davide Rigont, illetve Pastor Maldonadót.

Nico Hülkenberg délután a Pirelli abroncsain dolgozott a Saubernél, a német végül 1 perc 34,224 másodperces idejével tizedik lett.

Hirdetés

Első Forma-1-es tesztnapját töltötte el a Caterham autójának volánjánál Will Stevens, aki a williamses Daniel Juncadella és a sauberes Robin Frijns mögött tizenharmadik lett.

Pályára gurult még ma Paul di Resta (Force India), valamint Rodolfo Gonzalez (Marussia) is, a tabella az ő nevükkel zárult ma.

A nap során egyébként háromszor szakították meg piros zászlóval a körözést: egy-egyszer Daniel Ricciardo és Robin Frijns kicsúszása miatt, délután pedig azért, mert törmelékek kerültek a pályára.

A fiatalok tesztje holnap tovább folytatódik Silverstone-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!