Két évig biztosan nem lesz Francia Nagydíj - F1VILÁG.HU

Két évig biztosan nem lesz Francia Nagydíj

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone figyelmeztetett, hogy a Francia Nagydíj legkorábban 2011-ben kerülhet vissza a Forma-1-es versenynaptárba.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone figyelmeztetett, hogy a Francia Nagydíj legkorábban 2011-ben kerülhet vissza a Forma-1-es versenynaptárba.

A Francia Autósport Szövetség (FFSA) októberben jelentette be, hogy gazdasági problémák miatt nem kíván versenyt rendezni a következő idényben.

Bár rengeteg javaslat érkezett, hogy hol kellene megrendezni a futamot a jövőben, egyelőre még nem sikerült olyan helyszínt találni, ami minden tekintetben kielégítette volna az elvárásokat.

Sokáig úgy tűnt, hogy akár a párizsi Disneyland is helyet adhat a Francia Nagydíjnak, azonban a befektetők visszaléptek, mondván az anyagilag nem megtérülő.

A hírek szerint ez a projekt akár 2010-re befejeződhetett volna, ám mivel megbukott a javaslat, nagy valószínűséggel a következő két évben nem lesz Forma-1-es futama a franciáknak.

“Úgy gondolom, hogy szinte biztosra vehető, hogy nem lesz nagydíj 2010-ben” – mondta Ecclestone a francia L’Equipe c. napilapnak adott nyilatkozatában.

“Mindig is azt gondoltam, hogy Disney lenne a megfelelő helyszín számunkra, itt kellene megrendezni a Francia Nagydíjat. Az infrastruktúra már megvan, a vonatok oda futnak be, minden tökéletes.”

Ecclestone egyébként hosszú ideje azon van, hogy ismertebb helyszínre vigye a francia versenyt, melyet az idei évig Magny-Cours-ban rendeztek meg, amivel az a legnagyobb probléma, hogy nehezen megközelíthető – ezért is termelt egyre több veszteséget a futam az elmúlt években.

Az FFSA bevallotta, hogy egyedül a Disneyland projekt lehetett volna készen 2010-re, azonban több más helyszín is eséllyel pályázik a Francia Nagydíj megrendezésére, ám ezek legkorábban 2011-ben adhatnak otthont a versenynek.

Ecclestone azt is hozzátette, minden lehetséges helyszínre el szeretne látogatni, mert fontosnak tartja, hogy hosszú távra megoldást találjanak.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!