Verstappen vs. Ocon

Két turnusban tesztelhetnek a csapatok

Ha hinni lehet a híreknek, hamarosan döntés születhet arról, hogy idén milyen formában bonyolítják majd le a fiatal versenyzők számára kiírt tesztprogramot a Forma-1 csapatai.


Ha hinni lehet a híreknek, hamarosan döntés születhet arról, hogy idén milyen formában bonyolítják majd le a fiatal versenyzők számára kiírt tesztprogramot a Forma-1 csapatai.

Ahogyan arról az F1Világ.hu már korábban beszámolt, több csapat szeretné, ha nem a szezon végén, Abu Dhabiban, hanem idény közben, Silverstone-ban tartanák meg a többnapos tesztet.

A múlt hétvégi Kínai Nagydíjon a mezőny ismét egyezkedett erről, és nem kizárt, hogy a csapatok két csoportra osztva biztosítanak majd lehetőséget ifjú felfedezettjeiknek.

Az egyik csoport júliusban, a Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone-ban, míg a másik az eredeti terveknek megfelelően az Abu Dhabi Nagydíj után, a Yas Marina versenypályán gurulna pályára.

Végleges döntés még nem született, a részletek ugyanis még tisztázásra szorulnak. Több alakulat ugyanis amiatt aggódik, hogy azok a csapatok, melyek az idény végén gurulnak pályára, profitálnak majd abból, hogy a Pirelli új fejlesztésű abroncsaival róhatják a köröket.

Angliában ráadásul a kedvezőtlen időjárás alaposan keresztülhúzhatja a csapatok számításait, így az itt tesztelni kívánó csapatok azt akarják elérni, hogy az utolsó pillanatban még változtathassanak terveiken, ha kiderül, hogy esőáztatta pályán lennének kénytelenek körözni.

Az Autosport című brit szaklap úgy tudja, a csapatok vélhetően úgy egyeznek majd meg, hogy amint egy csapat versenyautója elhagyja a bokszutcát júliusban, Silverstone-ban, már nem lesz lehetősége arra, hogy pályára guruljon az Abu Dhabiban megrendezendő tesztsorozaton.

 

Kapcsolódó cikkek

Leclerc: Alig várom, hogy elkezdődjön a 2019-es szezon!

Első tesztnapját töltötte szerdán, Abu Dhabiban hivatalos Ferrari-versenyzőként Charles Leclerc – a monacói tehetség azt mondja, „érzelemdús” napon van túl, és már „alig várja”, hogy elkezdődjön a 2019-es idén.

Íme a szerdai F1-es teszt mezőnye

Megkezdődött a 2018-as szezon legutolsó F1-es tesztnapja Abu Dhabiban, ahol többek között Charles Leclerc már a Ferrarival a bizonyíthat.

Képgaléria – Abu Dhabi teszt 2018 – 1. nap

A szezon utolsó tesztjét rendezik ezen a héten Abu Dhabiban: a Pirelli szervezésében valamennyi istálló dolgozhat a Yas Marina versenypályán. Mutatjuk a legjobb fotókat a keddi tesztnapról!

Friss hírek