Verstappen vs. Ocon

Két versenyzőt is kizártak az Amerikai Nagydíjról

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Megszegték az üzemanyag-átfolyásra vonatkozó szabályt, ezért két pontszerző versenyzőt is kizártak az F1-es Amerikai Nagydíjról.

Esteban Ocont, a Force India pilótáját és Kevin Magnussent, a Haas versenyzőjét hasonló szabályszegés miatt vizsgálták a versenybírák az Amerikai Nagydíjat követően, majd úgy döntöttek, mindkettejüket kizárják a futamból.

A jelenlegi szabályozás szerint az üzemanyag-átfolyás mértéke átlagosan 100 kg/óra lehet, összesen pedig 105 kg üzemanyagot használhatnak egy versenytáv alatt.

Esteban Ocont az előbbi indokkal diszkvalifikálták: az átlagos határértéket a Force India nem tartotta be az első kör során, Kevin Magnussen pedig az utóbbi pontban sértette a szabályokat, vagyis több mint 105 kg üzemanyagot használt el a futam alatt.

Ocon a 8., Magnussen pedig a 9. helyen végzett, mindkettejük pontjait elvették.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

A Red Bull legyőzése a Haas célja

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner szerint új főszponzoruk, a Rich Energy nagyon is jól teszi, hogy a Red Bull legyőzését tűzi ki célul.

Friss hírek