Kevesebb tesztet akarnak a Forma-1-es csapatok - F1VILÁG.HU

Kevesebb tesztet akarnak a Forma-1-es csapatok

HIRDETÉS
Fotó: F1VILÁG

Kevesebb tesztet akarnak 2019-ben a Forma-1 csapatai – a királykategória mezőnye a túl sűrű versenynaptárra hivatkozik.

A száguldó cirkuszban már évek óta két, egyenként négynapos előszezoni tesztet tartanak, és év közben is rendeznek két, egyenként négynapos gyakorlást – az egyiket már le is bonyolították a Spanyol Nagydíj után, a másikat pedig épp nálunk, a Hungaroringen rendezik a magyarországi versenyt követő kedden és szerdán.

Mivel az idei Forma-1-es versenynaptár 21 futamot számlál, a csapatok rendkívül feszített tempóban kell, hogy dolgozzanak, főleg a 12 napnyi teszteléssel. A bajnokság pedig jövőre sem rövidebb: bár jó esély van a Német Nagydíj kiesésére, Miami várhatóan belekerül a programba.

Úgy tudni, a csapatok emiatt a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) fordulnak: azt szeretnék, ha a téli előszezon csupán egyetlen, ötnapos tesztet tartanának, és az évközi tesztek számát is lecsökkentenék egyre.

Ez utóbbi vélhetően a Spanyol Nagydíj után lenne, és mindkét tesztnapon fiatal versenyzők ülhetnének autóba. A szezon végi, Pirelli-féle abu dhabi gumitesztet nem érintené a változtatás.

A csapatok eddig még nem tartottak formális értekezést az FIA-val a kérdésben, de jó eséllyel felmerül majd a téma a Sport Munkacsoport következő ülésén, amit a Német Nagydíj előtti szerdán tartanak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!