Verstappen vs. Ocon

Kicserélte Vandoorne kasztniját a McLaren

Fotó: McLaren

A Magyar Nagydíj előtt kicserélte Stoffel Vandoorne kasztniját a McLaren Forma-1-es csapata, a belga versenyző viszont azt mondja, még nem tudják, mi okozta a problémákat az elmúlt két versenyhétvégén.

Vandoorne Silverstone-ban és Hockenheimben is rengeteget küszködött, sokkal lassabb volt csapattársánál, Fernando Alonsónál, és jóformában az utolsó helyek valamelyikén autózott.

Az már múlt hétvégén világossá vált, valami nincs rendben Vandoorne versenyautójával, a McLaren ezért kicserélte kasztniját a hungaroringi hétvégére.

„Igen, kicserélték a kasztnit” – erősítette meg a belga versenyző csütörtökön.

„Nem egy vadonatújra, hanem egy olyanra, amit már korábban használtunk, de ez egyáltalán nem probléma. Én erősködtem a csapatnál, hogy tegyék meg. A legutóbbi pár versenyen elkezdtünk rengeteg dolgot kicserélni, majdhogynem eljutottunk oda, hogy mindent megtettünk, és a kasztni volt az utolsó darab.”

„A csapatnak ez nem egy könnyű feladat, főleg, amikor a következő héten már újra verseny van. De sikerült megcsinálni.”

Vandoorne elárulta, a McLarennél keményen dolgoznak azon, hogy kiderüljön, mi volt a gond.

„Nincs egy konkrét terület, melyre azt mondhatnánk, ez okozta. Azt gondolom, pénteken elvégzünk majd néhány tesztet, hogy jobban megértsük. Már Silverstone-ban láthatták, hogy valami van, de nehéz azt mondani, hogy ez egy kasztnival kapcsolatos probléma.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek