Kiderült, a Mercedes már a továbbfejlesztett motort hajtja - F1VILÁG.HU

Kiderült, a Mercedes már a továbbfejlesztett motort hajtja

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Sokáig kérdéses volt, hogy a Mercedes használja-e majd új specifikációjú motorját az F1-es Francia Nagydíjon, most azonban elárulták: pénteken a továbbfejlesztett motort építették be a versenygépekbe.

A Kanadai Nagydíjon megbízhatósági okokra hivatkozva nem használta továbbfejlesztett erőforrását a Mercedes, és a mai napig nem adtak információt arról, hogy választ kaptak-e kérdéseikre a motorral kapcsolatban, és hogy használni fogják-e az új aggregátot a Francia Nagydíjon.

Miután Lewis Hamilton mindkét pénteki szabadedzést megnyerte, a Mercedes elárulta, hogy a tréningeken már az új specifikációval köröztek: nemcsak Hamilton, de Valtteri Bottas, valamint a két ügyfélcsapat, a Williams és a Force India is ezt a verziót használta.

Hamilton, Bottas, Stroll, Sirotkin, Perez és Ocon a Francia Nagydíjra az idei második belső égésű motort, turbót, valamint MGU-H rendszert kapta meg, és mindegyik komponens már a továbbfejlesztett verzió.

Jelen állás szerint a Mercedes az egész hétvége során ugyanezeket az elemeket fogja használni.

Hamilton mindkét szabadedzést megnyerte a Francia Nagydíj pénteki napján, Bottasnak a második tréningen viszont problémái akadtak: a hűtővíz szivárgása miatt kihívták a garázsba, majd végül a 7. helyen végzett 1,6 mp-es hátránnyal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!