Fotó: FIA F3
HírekUtánpótlás

Kiderült, hol folytatja pályafutását a kis Schumi!

2018-ban is a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében folytatja autóversenyzői pályafutását Mick Schumacher.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia tavaly debütált a szériában, az összetett pontversenyt pedig a 12. helyen zárta. A kis Schumi egy alkalommal tudott felállni a dobogóra, amikor a monzai második futamon a 3. pozícióban futott be.

A Prema csapata hétfőn tett bejelentést: az olasz istálló megerősítette, hogy Mick Schumacher 2018-ban is náluk folyatja pályafutását a Forma-3-as Európa-bajnokságon.

A kis Schumi többször nyilatkozott úgy, szeretne apja nyomdokaiba lépni, és egy szép napon világbajnok lenne a Forma-1-ben.

„2012 végén el kellett döntenem, hogy komolyabban veszem-e a gokartozást, vagy inkább főleg a haverjaimmal lógok. Én úgy döntöttem, hogy autóversenyző leszek!” – mondta az ifjú tehetség még néhány hónapja.

„Amikor a gokartozás után elkezdtem formaautókkal versenyezni, meg kellett változtatnom a vezetési stílusomat. Ennek tudatában a Forma-4 ideális kategória volt számomra.”

Schumacher elárulta, ha valahol, akkor a Forma-3-ban meg lehet tanulni a formaautós versenyzés alapjait – jó példa erre, hogy a jelenlegi F1-es mezőny számos versenyzője itt bontogatta szárnyait korábban, Max Verstappen és Lance Stroll pedig egyenesen ebből a szériából jutott fel a Forma-1-be.

„Itt jóval megterhelőbb a munka, mint a Forma-4-ben. Sokkal intenzívebben együtt kell dolgozni a mérnökökkel, az ellenfelek pedig nagyon erősek. Az első F3-as idényemre tanulóévként tekintek. A legfontosabb számomra az, hogy tovább fejlődjek. Mindig csak az adott versenyre figyelek, de természetesen szeretném a tőlem telhető legjobbat nyújtani. Ez motivál.”

„A célom az, hogy bekerüljek a Forma-1-be és világbajnok legyek!”

Szólj hozzá!