Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Kiderült, lesz-e újabb motorcsere Räikkönennél

Várhatóan nem kell motort cserélni Kimi Räikkönen Ferrarijában a jövő hétvégi Monacói Nagydíj előtt annak ellenére, hogy a finn versenyző az erőforrás hibája miatt esett ki Spanyolországban.

A korábbi világbajnok a barcelonai futam 26. körében volt kénytelen kiállni, miután problémái támadtak a Ferrari V6-os erőforrásával. Az olasz istálló először arra utasította Räikkönent, parkolja le autóját, a finn azonban vissza tudott evickélni a bokszba.

Úgy tudni, egy kábelezési probléma miatt az erőforrás baloldali hengerei nem tudtak tovább működni – mivel nem egy jelentős problémáról van szó, várhatóan a motort Monacóban tovább használhatja a csapat.

A szóban forgó erőforrást egyébként Barcelonában építették be a Ferrariba a péntek délutáni motorgondok után. Räikkönen ekkor egy új belső égésű motort, turbófeltöltőt és hőenergia-visszanyerő rendszert (MGU-H) kapott.

A Ferrari várhatóan a júniusi Kanadai Nagydíjon egy továbbfejlesztett erőforrást is bevet, ám jó esély van rá, hogy a múlt hétvégén megejtett csere miatt a finn csak a júliusi Német Nagydíjon kapja meg az újításokat. Ez azt jelentené, hogy Räikkönen hat versenyt teljesíthetne a Barcelonában bevetett komponensekkel – ez lehet egyébként a minimumcél, hiszen az idei szezonban 21 futamra csupán 3 áll rendelkezésre ezen komponensekből.

A Ferrari hivatalos tájékoztatást nem adott még Räikkönen motorhelyzetével kapcsolatban.

Szólj hozzá!