Verstappen vs. Ocon

Kiderült, milyen gumikat választottak az F1-es csapatok Melbourne-re

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Bejelentette a Forma-1-es csapatok melbourne-i gumiválasztásait a Pirelli. A Ferrari és a Mercedes eltérően taktikázik majd.

Jövő hétvégén az Ausztrál Nagydíjjal megkezdődik a 2018-as Forma-1-es világbajnokság: a királykategória kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli azt már hónapokkal ezelőtt bejelentette, milyen gumik közül választhatnak majd a csapatok Melbourne-ben, arra azonban csak most derült fény, hogy a mezőny tagjai milyen felosztásban használják majd a keverékeket.

A Pirelli a lágy, a szuperlágy és az ultralágy abroncsokkal érkezik majd Ausztráliába, a csapatok pedig – nem meglepő módon – a leglágyabb keverékből választották maguknak a legtöbbet.

A világbajnoki címvédő Mercedes 9 szettet választott mindkét versenyzőjének ebből a keverékből, ám a Ferrari csupán 7-7 garnitúrát. Az olasz istállónál 3 szettet beválasztottak a lágy vegyületből is, melyből például Lewis Hamilton csupán egyet használ majd a nyitóhétvége során.

A csapatok gumiválasztásai az Ausztrál Nagydíjra:

 

Kapcsolódó cikkek

Videó: A legjobb onboard-felvételek az Ausztrál Nagydíjról

A Mercedes győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es idény első versenye, és bár a melbourne-i idénynyitónál láttunk már jóval izgalmasabb versenyeket is, azért bőven voltak látványos momentumai az Ausztrál Nagydíjnak. A lenti lejátszó elindítása után a ’Megtekintés a Youtube-on’ feliratra kattintva megnézheted a legjobb belső kamerás felvételeket Melbourne-ből.

Friss hírek