Szerződést bontott a Haas névadó szponzora! - F1VILÁG.HU

Szerződést bontott a Haas névadó szponzora!

HIRDETÉS
A gyenge ausztriai teljesítményre hivatkozva felbontotta szerződését a Haas Forma-1-es csapatával az istálló névadó támogatója, a Rich Energy.
Romain Grosjean, haas,

A vállalat az idei szezont megelőzően lett névadó szponzora az amerikai istállónak, a cégvezetők akkor úgy fogalmaztak, a pályán, illetve azon kívül is szeretnének méltó ellenfelei lenni a Red Bullnak.

A megállapodás részeként a Haas versenyautói arany-fekete fényezésűek lettek, a vállalat logói a motorborításra, az orrkúpra és az első szárnyra is felkerültek.

A Brit Nagydíjat megelőzően aztán a Rich Energy hirtelen bejelentette, szerződést bont a csapattal, mivel az „gyenge teljesítményt” nyújtott az Osztrák Nagydíjon. Az istálló versenyzői a spielbergi időmérőn az 5., illetve 11. helyeken végeztek, a futamon pedig nem szereztek pontot, csak a 16., valamint a 19. pozíciókban értek célba a gumiproblémákat követően.

„A Rich Energy ma szerződést bontott a Haas F1-es csapatával a gyenge teljesítmény miatt. Mi a Red Bull Racing legyőzését tűztük ki célul, és az, hogy a Williams mögött végeztünk Ausztriában, elfogadhatatlan” – áll a Rich Energy Twitter-üzenetében.

„A politika és az F1 PC-hozzáállása ugyancsak hátráltatja az üzletünket. A legjobbakat kívánjuk a csapatnak az F1-ben.”

A szakítás híre alig 1 hónappal azután érkezett, hogy a Haas csapatát megkérték arra, távolítsa el a Rich Energy logóit autóiról, miután a vállalat szerzői jogi vitába keveredett a Whyte Bikes nevű céggel, mely szinte ugyanolyan logót használ már évek óta.

A Haas csapata egyelőre nem kommentálta a szerződésbontást.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!