Megosztás:

Kiharcolják a csapatok a cápauszonyt 2018-ra?

A Force India szerint is szponzori helyeket venne el, ha nem használhatnák a cápauszonyt.
A Force India szerint is szponzori helyeket venne el, ha nem használhatnák a cápauszonyt. © Sahara Force India

Egy furcsa érvelés következményeképp mégis engedélyezhetik jövőre a cápauszonyok megjelenését a Forma-1-es versenygépeken.

Korábban volt arról szó, hogy betilthatják, vagy jelentős mértékben korlátozhatják 2018-ban a cápauszonyokat és a T-szárnyak megjelenését az autókon, mivel a szurkolók részéről számos negatív visszajelzés érkezett ezekkel kapcsolatban – egyszerűen nem tetszik a rajongóknak.

Most azonban újabb szempontokat kell figyelembe vennie a Stratégiai Csoportnak: a csapatok jelezték, hogy miután kötelező megjeleníteniük a nagyobb rajtszámokat és a pilóták neveit az autókon, jelentős mértékben csökkent a szponzori helyekre szánható terület nagysága.

Erről a szituációról is egyeztettek már az érintettek, és úgy tűnik, a cápauszonyt engedélyezhetik annak érdekében, hogy a csapatokat ne érje hátrány a fent említett szabályváltoztatás miatt, amit egyébként idén, a Spanyol Nagydíjon vezettek be.

„Vizsgáljuk a szabályok átfogalmazását, ami visszahozhatja jövőre a cápauszony-jellegű motorborítást, mert észrevettük, hogy egyébként szponzori helyeket venne el a dolog. A Stratégiai Csoport következő megbeszélésén megtárgyaljuk, és arra számítunk, hogy visszatérhet ez a megoldás” – nyilatkozta a Force India technikai igazgatója, Andy Green.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Renault versenyzője, Jolyon Palmer elárulta, múlt hétvégén az internetet böngészve szerzett...

Hozzászólások

( komment)