Kihívást jelent a Ferrari-motor a Toro Rossónak - F1VILÁG.HU

Kihívást jelent a Ferrari-motor a Toro Rossónak

HIRDETÉS

A Ferrari-motorok miatt egy hosszabb tengelytávú versenyautóval rukkol elő 2016-ban a Toro Rosso Forma-1-es csapata.


A Ferrari-motorok miatt egy hosszabb tengelytávú versenyautóval rukkol elő 2016-ban a Toro Rosso Forma-1-es csapata.

Minderről a Motorsport.com című szaklap számolt be a minap, mely tudni véli azt is, a késések miatt a faenzai kiscsapat autója csupán február második felében mutatkozik majd be.

Mint ismert, a Toro Rosso – akárcsak nagytestvére, a Red Bull – jövője sokáig kérdéses volt, miután az energiaital-gyárosok nehezen tudtak csak motorpartnert találni 2016-ra. Az olasz istálló végül a Ferrari, míg a Red Bull Racing a Renault erőforrásait használja az előttünk álló idényben.

Mivel a Toro Rosso az elmúlt években Renault-motorokkal versenyzett az F1-ben, a váltás miatt jelentős mértékben át kell szabni az új versenyautó hátulját.

Úgy tudni, az egyik komolyabb kihívást az jelenti, hogy a Ferrari 059/4 kódnéven futó erőforrásához, valamint váltójához fel kell szerelni egy távtartót, hogy a motor hátulján el tudják helyezni a kinetikus energia-visszanyerő rendszert (MGU-K). Ahhoz, hogy ezt meg tudják oldani, a Toro Rosso úgy döntött, megnöveli versenyautójának tengelytávját.

STR

Az olasz kiscsapat új faenzai központjában végzi az autó fejlesztését, melyet az istálló Bicesterben lévő csoportja irányít, közel a csapat szélcsatornájához. A régi gyárban pedig a Toro Rosso a Red Bull Racing korábbi szimulátorát használja majd, miután az osztrák csapat fejleszti saját technikáját.

A Toro Rosso új autójának töréstesztjeit Bollatében bonyolítja majd le – várhatóan február elején, így az autó éppen hogy elkészül majd az első előszezoni tesztre.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!