Kilenc csapat tesztel a héten Jerezben - F1VILÁG.HU

Kilenc csapat tesztel a héten Jerezben

HIRDETÉS

Az idei év első csoportos tesztprogramja a mai nap veszi kezdetét a spanyolországi Jerezben, ahol a BMW és a Honda kivételével a mezőny összes csapata jelen lesz, hogy megkezdhesse a felkészülést a 2008-as idényre.

Az idei év első csoportos tesztprogramja a mai nap veszi kezdetét a spanyolországi Jerezben, ahol a BMW és a Honda kivételével a mezőny összes csapata jelen lesz, hogy megkezdhesse a felkészülést a 2008-as idényre.

A McLaren már a múlt héten pályára vitte vadonatúj versenygépét a spanyolországi Jerezben, ahol szerdától péntekig, három napon át tesztelt, miután a hét elején bemutatta az MP4/23-as modellt.

A brit gárda hétfőn tovább folytatja a felkészülést tesztpilótáival, Pedro de la Rosával, és Gary Paffettel, akinek először nyílik alkalma arra, hogy kipróbálja az új autót.

A világbajnoki címvédő Ferrari is jelen lesz a teszteken, két F2008-as kódszámot viselő versenygépével, amiket Kimi Raikkönen és Felipe Massa fog kormányozni mindhárom nap a spanyol ringen.

A Toyota, a Williams, és a Toro Rosso – a McLarenhez és a Ferrarihoz hasonlóan – szintén két autóval kezdi meg a munkát. Jarno Trulli és újdonsült csapattársa, Timo Glock először viszi pályára a TF108-as modellt, míg a Williams színeiben Nico Rosberg és Kazuki Nakajima lesz szolgálatban. A Toro Rossót pedig Sebastian Vettel és Sebastien Bourdais képviseli majd.

A Red Bull Racing a tervek szerint csak egy autóval kezdi meg a munkát Jerezben. Hétfőn David Coulthard, kedden Mark Webber lesz szolgálatban. A két versenyző szerdán már párhuzamosan dolgozhat, ugyanis a csapat ekkor mutatja be új autóját, az RB4-est.

A Super Aguri a James Rossiter Anthony Davidson párossal kezdi meg a felkészülést, míg a Force India egyelőre még nem erősítette meg, kikkel vesz részt a teszteken.

A Renault a többiekkel ellentétben négy napon át tesztel a spanyol pályán. Hétfőn Nelsinho Piquet lesz szolgálatban, míg a második, illetve a harmadik nap Alonsóé lesz a főszerep, aki először próbálhatja ki új csapata versenyautóját. Az utolsó, negyedik nap Alavro Parente kap tesztelési lehetőséget.

A BMW Sauber azért nem lesz jelen a teszteken, mert hétfőn mutatja be vadonatúj versenygépét, az F1.08-ast, melynek tesztelését kedden kezdi meg Valenciában.

A hírek szerint a Honda mindkét helyszíntől távol marad, a brit gárda a jövő héten kezdi meg a munkát a spanyolországi Valenciában.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!