Kis híján lelépett a Ferrari új csapatfőnöke - F1VILÁG.HU

Kis híján lelépett a Ferrari új csapatfőnöke

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elárulta, tavaly év végén kis híján elhagyta a patinás olasz istállót, miután nézeteltérése támadt az akkori csapatfőnökkel, Maurizio Arrivabenével.
Fotó: Scuderia Ferrari

Binotto 1995 óta dolgozik a Ferrarinál, az elmúlt években technikai igazgatóként segítette az istállót, csapatfőnökké pedig ez év januárjában nevezték ki.

Már az elmúlt év során arról suttogtak, Binotto és az akkori csapatfőnök, Arrivabene nem feltétlenül értenek egyet bizonyos szakmai kérdésekben, ez pedig feszültségekhez vezetett a Ferrarin belül. Arrivabene szerződését végül nem hosszabbították meg, csapatfőnökké pedig Binottót nevezték ki.

Az olasz szakember elárulta, nem sokon múlt, hogy távozzon a Ferraritól.

„Azt gondoltam, hogy már nem vagyok olyan helyzetben, hogy jól végezzem a munkámat, és ezt világossá is tettem” – mondta Binotto a Corriere della Sera című lapnak.

„Így igaz, más csapatok is megkerestek, hiszen a tapasztalatom érték a Forma-1-ben.”

Fotó: Pirelli

Binotto elárulta, bár voltak szakmai viták, nincsenek rossz érzései Arrivabenével kapcsolatban.

„Én mindig tanulok mindenkitől, még Mauriziótól is, és ezért hálás vagyok neki. A személyes kapcsolatunk mindig jó volt. Soha nem volt harc. A nehézségek a menedzsmenttel kapcsolatos víziót tekintve voltak, illetve a versenyhétvégéken. Eltérő álláspontokon voltunk.”

A Ferrari tavaly komoly ellenfele volt a Mercedesnek, az év második felében azonban lemaradtak a német istállótól, és ismét elbukták a bajnokságot. Binotto azt mondja, a 2019-es szezonnak is a Mercedes vág neki favoritként.

„Azt gondolom, még mindig a Mercedes az a csapat, melyet le kell győzni” – magyarázta.

Hirdetés

„Egy jól összeszokott csapat, tudják, hogyan kell gyors autót építeni, és megvannak a financiális forrásaik és tudásuk. Ha belső nehézségeik támadnak, azokat megoldják.”

A Ferrari csapatfőnöke mindenesetre nem tagadja, bizakodó, hiszen jól alakult a téli felkészülés, az autó pedig „stabil, kiszámítható és következetes”.

„Erre nagyon törekedtünk, mivel ez volt az egyik legnagyobb nehézségünk a tavalyi autó esetében.”

A Forma-1 2019-es szezonja hétvégén, Ausztráliában veszi kezdetét, az F1VILÁG.HU-n pedig minden fontos információról beszámolunk majd a melbourne-i idénynyitóval kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!