Megosztás:

A kis Schumit is láthatja a közönség a Belga Nagydíjon

Michael Schumacher 25 éve aratta első F1-es diadalát.
Michael Schumacher 25 éve aratta első F1-es diadalát. © Mick Schumacher

A vasárnapi Belga Nagydíj előtt a nagyközönség előtt vezetheti majd édesapja, Michael Schumacher egykori versenyautóját Mick Schumacher.

A jelenleg a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében szereplő tehetség augusztus 9-én már kipróbálhatta a Benetton 1994-es modelljét, a nagy eseményre azonban csak most vasárnap kerül sor – méghozzá nem is akármilyen alkalomból.

Michael Schumacher ugyanis az 1992-es Belga Nagydíjon, tehát 25 éve aratta pályafutása első Forma-1-es győzelmét, fiát pedig hatalmas megtiszteltetés éri, hiszen a legendás versenyző egykori F1-es gépével körözhet majd Spa-Francorchampsban.

Egészen pontosan a Benetton 1994-es, B194-5 kódjelű versenyautójával.

„Az 1992-es Belga Nagydíjon édesapám első F1-es győzelmét aratta a 91-ből. Hogy megünnepeljük ennek 25. évfordulóját, meg fogok tenni egy tiszteletkört vasárnap, Spában, a verseny előtt – méghozzá a Benetton B194-5-ös modelljével, azzal az autóval, mellyel első világbajnok szezonjában versenyzett” – írta a kis Schumi közösségi oldalán.

Schumacher Forma-1-es pályafutása során 91 futamgyőzelmet és 7 világbajnoki címet szerzett, 18 esztendős fia pedig elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy apja nyomdokaiba lépjen, és a legjobb legyen a száguldó cirkuszban.

Mick Schumacher: Világbajnok akarok lenni az F1-ben!

(f1világ.hu) - Első szezonját tölti a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick - az ifjú német célja, hogy apja nyomdokaiba lépjen, és megnyerje a királykategóriát. A kis Schumacher az elmúlt két évet a Forma-4-es bajnokságban töltötte, melynek német és olasz változatában is ezüstérmet szerzett 2016-ban.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes Forma-1-es csapatánál elárulták, mindent megtesznek azért, hogy a jövőben ne...

Hozzászólások

( komment)