Megosztás:

Kivonul az F1-ből a Red Bull, ha nem lesz változás

A Red Bullnál pontosan tudják, milyen motort akarnak.
A Red Bullnál pontosan tudják, milyen motort akarnak. © Red Bull Racing

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko megerősítette, ha 2021-től nem változtatnak jelentős mértékben a Forma-1 motorszabályain, kivonulnak a királykategóriából.

Az energiaital-gyárosok jelenleg két csapattal, a Red Bull Racinggel és a Scuderia Toro Rossóval képviseltetik magukat az F1-ben, mindkét istálló a Renault erőforrásait használja.

A Red Bull nemrégiben már közel állt a kiszálláshoz, miután kis híján motor nélkül maradt.

A 2020 utáni motorszabályokról néhány hónapja már megkezdődtek az egyeztetések, a Red Bullnak pedig egyértelmű tervei vannak.

„Az elképzelés nagyon egyszerű. Egy 1000 lóerős, egyszerű KERS-rendszerrel és akkumulátorral szerelt motort akarunk, és azt, hogy ennek kifejlesztése ne kerüljön többe 15-20 milliónál” – mondta a szakember az El Confidencial című spanyol lapnak.

„Fontos, hogy legyen hangjuk és lehetővé tegyék, hogy a versenyzők tehetsége számítson. És be kellene lépniük olyan független gyártóknak, mint az Ilmor és a Cosworth, hogy mi, vagy a McLaren használni tudjuk, ha akarjuk.”

Ha pedig ezen feltételek nem teljesülnek, a Red Bull kész kivonulni a Forma-1-ből.

„Igen, mert tavaly a Mercedes sem adott volna motort nekünk, sem pedig a Ferrari. És a Renault is csak azért, mert Ecclestone rákényszerítette őket.”

„Egy igazságos helyzetet szeretnénk, melyben nem vagyunk feketelistán egyetlen gyártónál sem.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Tovább folytatja a felkészülést a jövő hétvégi Indianapolis 500-ra a Forma-1 kétszeres...

Hozzászólások

( komment)