„Kizárt, hogy Räikkönen szándékosan tette” - F1VILÁG.HU

„Kizárt, hogy Räikkönen szándékosan tette”

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Nico Rosberg szerint butaság azt gondolni, hogy Kimi Räikkönen szándékosan ütközött neki Lewis Hamilton autójának a vasárnapi Brit Nagydíj nyitókörében.

A két versenyző a rajt után akaszkodott össze, minek következtében Hamilton a mezőny végére csúszott, és onnan küzdötte fel magát a 2. helyre. Räikkönent az esetért 10 másodperces időbüntetéssel sújtották, a Mercedes részéről pedig a verseny után voltak arra utaló nyilatkozatok, melyekkel azt feltételezték, nem kizárt, hogy Räikkönen és a Ferrari szándékosan szaboltálták őket.

Később Lewis Hamilton is világossá tette, versenybaleset történt, és kizártnak tartja, hogy Räikkönen szándékosan lökte volna őt ki a pályáról.

Nico Rosberg szerint teljesen értelmetlen szándékosságot feltételezni.

„A válasz nagyon egyszerű. 100 százalék, hogy nem volt szándékos” – mondta a német.

„Ausztriában is láthattuk ezt, mert Kimi ott sem Sebastiannak vezetett. Ausztriában Kimi második volt, Sebastian pedig harmadik, és nem engedte el maga mellett őt. Még csak nem is fontolgatták.”

„Kimi saját magának vezet. Ott volt most is a pályán, és teljesen elcseszte, túl későn fékezett, blokkoltak a kerekek, és megtorpedózta Lewist.”

„Szokatlan ez Kimitől, mert általában ilyesmi nem történik vele. Egy kicsit furcsa. De kétségkívül nem volt szándékos, és megérdemelte a 10 másodperces büntetést, illetve a 2 büntetőpontot.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!