Klien tesztpilótai szerződést kötött a BMW Sauberrel - F1VILÁG.HU

Klien tesztpilótai szerződést kötött a BMW Sauberrel

HIRDETÉS

A BMW Sauber szombaton kiadott hivatalos közleményében megerősítette, hogy a Red Bull Racing egykori versenyzője, Christian Klien lesz a német-svájci alakulat teszt- és tartalékversenyzője a 2008-as idényben.

A BMW Sauber szombaton kiadott hivatalos közleményében megerősítette, hogy a Red Bull Racing egykori versenyzője, Christian Klien lesz a német-svájci alakulat teszt- és tartalékversenyzője a 2008-as idényben.

Azt követően, hogy a Red Bull Racing még a 2006-os szezon vége előtt megvált tőle, Klien a tavalyi évet a Honda Racing teszt- és tartalékversenyzőjeként húzta le a Forma-1-ben.

Sokáig úgy volt, hogy az osztrák versenyző munka nélkül marad az idei évben, ám a BMW Sauber mai közleményében megerősítette, hogy szerződést kötött Kliennel a 2008-as idényre.

A csapat vezetése továbbá azt is bejelentette, hogy Marko Asmer lesz a BMW második tesztpilótája az idei évben.

“Egy olyan harmadik versenyzőt akartunk, aki komoly Forma-1-es tapasztalattal rendelkezik, míg mellé egy feltörekvőben lévő tehetséget szerettünk volna leigazolni” – mondta a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen. “Christian pontosan tudja, miként zajlanak a versenyhétvégék, így ha netán egyik versenyzőnk helyett be kell ugrania, akkor nem leszünk gondban.”

“Eközben Marko december eleje óta négy alkalommal is tesztelt a csapat színeiben, és rengeteget fejlődött ez idő alatt. Keményen dolgozott, remek visszajelzésekkel látta el a mérnököket, és mindvégig higgadt volt” – tette hozzá Theissen.

Klien boldogan nyilatkozott a bejelentést követően, és elmondta, mindent megtesz majd azért, hogy tudásával hozzájáruljon a BMW Sauber sikereihez az idei esztendőben.

“Itt tanultam meg mindent a Forma versenyzésről” – mondta Klien, aki 1999-ben a Formula BMW szériában versenyzett. “A BMW Sauber F1 istállóhoz csatlakozni olyan számomra, mintha hazatértem volna. Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek a csapatnak 2008-ban, és továbbra is jelen lehetek a Forma-1-ben.”

Marko Asmer a következőkkel folytatta: “Mindig is bíztam benne, hogy egy nap bekerülhetek a Forma-1-be. Mindent megtettem annak érdekében, hogy ne hibázzak, és a lehető legjobb munkát végezzem. Rengeteget tanultam a jerezi és a valenciai teszteken. A csapat szívélyesen fogadott. Jól érzem magam a BMW Sauber F1 istállónál, és boldog vagyok, hogy a csapat részese lehetek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!