Megosztás:

Kobayashi futotta a leggyorsabb kört délelőtt

A Sauber versenyzője a szuperlágy gumikkal futotta eddigi legjobbját.
A Sauber versenyzője a szuperlágy gumikkal futotta eddigi legjobbját. © Sauber Motorsport AG

Utolsó tesztnapjukat töltik Barcelonában a Forma-1 csapatai: a pénteki edzésnap délelőttjén a sauberes Kamui Kobayashi volt a leggyorsabb Maldonadót, valamint Buttont megelőzve.

A mai napon valamivel melegebb idő fogadta a királykategória mezőnyét Spanyolországban: míg tegnap reggel alig-alig lépte át a hőmérséklet a 0°C-ot, addig ma, 9 órakor már 7°C-os levegőhőmérséklet, és 13°C-os aszfalthőmérséklet mellett folytathatták az elmúlt három napban megkezdett munkát a csapatok.

A pénteki zárónapon is tíz csapat jelenlétével folyik a munka a katalán fővárosban, az ebédszünet előtt pedig a Sauber istálló versenyzője, Kamui Kobayashi érte el a legjobb köridőt, amikor is 1 órával a leintés előtt autójára felrakták a Pirelli szuperlágy abroncsait. A japán tehetség 1:22.312-es idővel áll az élen 63 kör megtételét követően.

Hozzá hasonlóan a Pirelli leglágyabb keverékével érte el eddigi legjobbját a második helyen álló Pastor Maldonado. A Williams venezuelai tehetsége a délelőtt nagy részét versenyszimulációval töltötte, így az eddig eltelt négy óra alatt ő tette meg a legtöbb kört, szám szerint 86-ot.

A McLaren színeiben ma ismét Jenson Button van munkában, és a tegnapi, rendkívül produktív nap után úgy tűnik, a brit versenyző ma is eredményes programot hajt végre. 50 körrel, 8 tizedes hátrányban áll a harmadik helyen, eddigi legjobbját pedig meglehetősen korán futotta meg, a kemény keverékű abroncsokkal.

Az élen álló Kobayashihoz képest 1 másodpercen belül maradt még délelőtt a Force India versenyzője, Paul di Resta, a skót versenyző azonban nem lehet teljesen elégedett, mivel egy alkalommal a kavicságyba csúszott a Campsa nevű fordulóban – a piros zászlót egyébként csak ebben az egy esetben kellett elővenniük a pályabíróknak. A Force India a kisebb baleset ellenére délután tovább folytathatja a körözést, sőt, di Resta már az ebédszünet előtti utolsó 10 percben is pályára hajtott.

A Ferrari versenyzője, Felipe Massa egyelőre ötödik, 56 kört tett meg a katalán ringen, hátránya pedig 1,2 másodperc. A brazil az utolsó percekre felrakatta autójára a szuperlágy gumikat, de azokkal csak installációs köröket futott. Massa a csütörtöki tesztnap után hangsúlyozta, nagyon fontos lesz, hogy az előszezon hátralévő részében a lehető legtöbb kört megtegyék az F2012-es konstrukcióval.

A Red Bullt tegnaphoz hasonlóan ma is Mark Webber képviseli, az ausztrál jobbára csak a közepes vegyületű abroncsokkal körözött Barcelonában, habár az utolsó fél órára felrakták autójára a lágy keveréket. Webber jelenleg a hatodik, előnye alig 18 ezredmásodperc a mögötte álló Jean-Eric Vergnével szemben.

A mai napra a Mercedesnél Nico Rosbergnek adta át a W03-as volánját Michael Schumacher: a német tehetség hátránya jelenleg 1,7 másodperc, a történethez azonban hozzátartozik, hogy délelőtt jobbára a hosszabb etapok teljesítésével volt elfoglalva.

A Caterham versenyzője, Heikki Kovalainen zárja egyelőre a sort: a finn közel 5 másodperes hátrányban utolsó, ráadásul csapatát egy elektronikai hiba is hátráltatta, mely miatt motort kellett cserélni a CT01-es versenygépben.

Nála is rosszabbul járt a Marussia versenyzője, Charles Pic, aki pályára sem tudott még hajtani, mivel a csapat tavalyi versenyautójának felfüggesztésével merültek fel gondok.

A tesztprogram délután 2 órakor folytatódik majd, este pedig természetesen jelentkezünk részletes beszámolónkkal is.

Barcelonai tesztsorozat - 4. nap (délelőtt):  
1. Kobayashi Sauber 1m22.312s 63 2. Maldonado Williams 1m22.561s +0.249 86 3. Button McLaren 1m23.200s +0.888 50 4. Di Resta Force India 1m23.304s +0.992 45 5. Massa Ferrari 1m23.563s +1.251 56 6. Webber Red Bull 1m23.774s +1.462 40 7. Vergne Toro Rosso 1m23.792s +1.480 45 8. Rosberg Mercedes 1m24.092s +1.780 92 9. Kovalainen Caterham 1m27.047s +4.735 16
Barcelona (1) - 4. tesztnap (46 fotó)
MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Várhatóan rövid időn belül bezárja a motorvezérlésre vonatkozó szabályokban fellelhető egyik...

Hozzászólások

( komment)