Kobayashi: Hamilton hibája volt az ütközés - F1VILÁG.HU

Kobayashi: Hamilton hibája volt az ütközés

HIRDETÉS

Kamui Kobayashi szerint Lewis Hamilton okozta a balesetet, melyben a McLaren brit pilótája kiesett a vasárnapi Belga Nagydíjon.


Kamui Kobayashi szerint Lewis Hamilton okozta a balesetet, melyben a McLaren brit pilótája kiesett a vasárnapi Belga Nagydíjon.

Hamilton megelőzte és átvette a negyedik pozíciót a Kobayashitól az Eau Rouge utáni hosszú egyenesben, aminek a végén úgy tűnt, hogy a Sauber végsebessége jobb, így a japán pilóta visszaért mellé.

A McLaren versenyzője azonban úgy gondolta, hogy már befejezte az előzési manővert, így a külső ívre húzódott, hogy ideálisabban vehesse be a jobbos kanyart, ám nekihajtott ellenfelének, és egy látványos balesetben feladni kényszerült a küzdelmet.

„Tisztában voltam azzal, hogy nem tudok harcba szállni vele, hiszen sokkal gyorsabb volt nálam” – mondta Kobayashi.

„Megelőzött és használta a DRS hátsó szárnyat, amit én nem használhattam. Csak a KERS-t használtam, de elég alacsony leszorítóerőn voltunk, ezért tudtam ismét mellé érkezni a fékzónában.”

„Az egyenes végén, a baloldalon voltam, míg ő a pálya közepén haladt. Elkezdett közeledni felém, és összeértünk.”

A japán pilóta bevallotta, hogy igencsak meglepte Hamilton manővere, és az ütközést csak akkor tudta volna elkerülni, ha lehajtott volna a pályáról, ami szintén hihetetlenül veszélyes lett volna, különösen úgy, hogy nyirkos volt a fű.

„Meglepett, ami történt. Ha megnézzük a visszajátszást, a fehér vonalat követtem végig. Nem váltottam irányt. Nem tudom, mit kellett volna tennem. Talán le kellett volna húzódnom a pályáról, hogy helyet adjak neki? A pálya közepén kellett volna maradnia, nem szabadott volna balra húznia.”

Bár a sportfelügyelők kezdetben vizsgálták az ügyet, végül úgy döntöttek, nincs szükség beavatkozásra. Kobayashi szerint jó döntés született.

Hirdetés

„Azt kell mondanunk, hogy egy versenybaleset volt” – tette hozzá a japán.

Hamilton teljes mértékben egyetért ellenfelével, miután megnézte a felvételeket.

„Miután visszanéztem a felvételeket, egyértelművé vált számomra, hogy 100%-ig az én hibám volt” – mondta az egykori világbajnok. „Nem hagytam elég helyet Kobayashinak, ugyanis azt gondoltam, hogy már elmentem mellette.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!