Kobayashi ingyen versenyez a Caterhamnél - F1VILÁG.HU

Kobayashi ingyen versenyez a Caterhamnél

HIRDETÉS

Annyira szeretett volna versenyezni a Forma-1-ben, hogy nemet mondott a Ferrarinak, és inkább ingyen dolgozik a Caterham csapatánál Kamui Kobayashi.


Annyira szeretett volna versenyezni a Forma-1-ben, hogy nemet mondott a Ferrarinak, és inkább ingyen dolgozik a Caterham csapatánál Kamui Kobayashi.

A japán versenyző idén ismét rajthoz állhat a Forma-1-ben, miután megállapodott a Caterhammel, így 2014-ben ő lesz az újonc Marcus Ericsson csapattársa.

Azt követően, hogy a 2012-es idény végén elveszítette helyét a Saubernél, Kobayashi az Endurance-világbajnokság mezőnyében állt rajthoz a Ferrari színeiben, mint ahogy a maranellói gárda F1-es demórendezvényein is vendégszereplő volt.

A 27 esztendős pilóta kedden elárulta, az idei évre is szerződést kínált neki az olasz alakulat, és dolgozhatott volna az F1-es csapat szimulátorában is, ő azonban inkább versenyezni akart a száguldó cirkuszban.

„27 éves vagyok, még többet kell versenyeznem a Forma-1-ben” – mondta határozottan a Toyota és a Sauber korábbi versenyzője.

„Ezért döntöttem úgy, hogy az F1-es visszatérést választom. A Ferrari egy újabb szerződést kínált nekem, Stefano [Domenicali] pedig nem örül, hogy nem fogadtam el. De az én döntésem volt, hogy itt vagyok.”

„Kockáztattam, de ez akkor is fontos számomra. A Caterhamnek másféle energiára van szüksége, tapasztalatom pedig igencsak hasznos lehet a csapatnak. Majd meglátjuk, mire megyek itt, de elég magabiztos vagyok.”

A Caterham nem csinál titkot abból, két fizetős versenyzőt szerződtetett az idei szezonra. Kobayashi például egy 1 millió fontos csomaggal érkezett Leafieldbe. A japán tehetség ráadásul nem is kért fizetést Tony Fernandes alakulatától.

„Ingyen versenyzem, így döntöttem. Egyszerűen így állok hozzá a dologhoz. Csinálni akarom ezt a munkát. Ez volt az üzenetem Tony felé, ő pedig örült neki. Szeretnék segíteni a csapatnak. Nem érdekel a pénz. Szeretnék sikeres lenni az életben, és szeretném, ha a csapat sikerével elérném a céljaimat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!