Verstappen vs. Ocon

Kobayashi jövője a szponzorokon múlik

Kamui Kobayashit meglepte, hogy szponzorokra lesz szüksége ahhoz, hogy megtarthassa versenyzői ülését a Sauber istállónál a következő idényben, jóllehet a múlt hétvégén megszerezte pályafutása első dobogós helyezését a Forma-1-ben.


Kamui Kobayashit meglepte, hogy szponzorokra lesz szüksége ahhoz, hogy megtarthassa versenyzői ülését a Sauber istállónál a következő idényben, jóllehet a múlt hétvégén megszerezte pályafutása első dobogós helyezését a Forma-1-ben.

Számos versenyzőt – köztük Jaime Alguersuari, Felipe Massa, Pastor Maldonado és Esteban Gutierrez – hoztak szóba a csapattal az elmúlt időben, habár a svájci bázisú kiscsapat vezetése számtalanszor jelezte, hogy nem sürgetik a döntést jövő évi felállásukat illetően.

Kobayashi azonban elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy anyagi támogatásra lesz szüksége ahhoz, hogy megtarthassa versenyzői ülését, ami véleménye szerint elszomorító.

„Úgy gondolom, hogy egy szponzor sokat segíthetne abban, hogy jövőre is itt maradhassak, azonban jelen pillanatban nincsen szponzorom” – mondta a japán pilóta a riportereknek Koreában. „Nagyon fura érzés számomra, hogy szponzort kell találnom ahhoz, hogy a csapattal maradhassak jövőre.”

„Jelen pillanatban természetesen nagyon fontos a pénz, azonban én egy élversenyző szeretnék lenni, akinek nincs szüksége szponzorokra, és úgy is egy jó csapatban tud versenyezni. Azonban ez egy gyermekkori álom, mint látom.”

„Egy szponzort találni talán nagyon fontos lehet a jövő szempontjából. Manapság sokkal inkább a szponzorok számítanak, mint a tudás. Ez pedig nem jó dolog, és csalódottá tesz. Mindez ellenére mindent megteszek azért, hogy jövőre is a Forma-1-ben lehessek.”

Kobayashi azt is elmondta, hogy még soha nem volt szponzora és nehéz is lenne találnia. „Ha nem érkezik japán autógyártó a Forma-1-be, akkor nehéz lesz, mert Japánban az autóipar a legnagyobb.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek